Annonce
Esbjerg

Hundredvis af indstillinger til Byens Bedste

Vinderne bliver afsløret under et stort awardshow den 31. oktober. Igen i år er der lagt op til en stor aften med prisoverrækkelser, underholdning og musik. Collage: Fotos: Yilmaz Polat, Kim Haugaard, Colourbox
For andet år i træk kaster JydskeVestkysten skulderklap og klapsalver ud over byens kultur- og handelsliv, og du kan nå det endnu, hvis du vil være med til at bestemme, hvem der skal have chancen for at blive udnævnt som Byens Bedste 2019.

Esbjerg: Frem til den 5. september kan du indstille dine foretrukne butikker, caféer, foreninger og frisører til Byens Bedste 2019, og der er allerede nu lagt op til hård konkurrence i flere af kategorierne.

Den foreløbige topscorer er Byens Bedste Frisør. Kategorien har kastet flere end 200 indstillinger af sig, men også Shopping til Ham, Shopping til Hende, Håndværker og Take Away-kategorierne klarer sig godt.

De fleste af kategorierne til Byens Bedste er populære gengangere fra 2018, men måske du har bemærket, at der i år er kommet en ny elev i klassen. Kategorien Byens Bedste Scorested er på grund af stor efterspørgsel skiftet ud med Byens Bedste Inspiration til Hjemmet. Den nye kategori kan dække over alt fra møbelforretninger og lampebutikker til brugskunst, blomster og byggemarkeder.

Blandt de 11 kategorier findes også Byens Bedste Kulturoplevelse. Sidste år var de nominerede Fiskeri- og Søfartsmuseet, Musikhuset og Tobakken, men kategorien dækker også over biblioteker, biografer, musikfestivaler, museer, koncerter eller for eksempel et af de mange arrangementer under Esbjerg Festuge.

Mulighederne er mange, og kun fantasien sætter grænserne. Alt, der kræves, er, at du går ind og indstiller lige netop dem, du synes fortjener et skulderklap.

Annonce

Byens Bedste 2019

Byens Bedste præsenteres af JydskeVestkysten i samarbejde med hovedsponsorerne Bilka, Home og Det Faglige Hus samt kategoripartnere Blomsterhuset, Jyske Bank, Esbjerg Storcenter og Musikhuset Esbjerg.

Afstemningen tager udgangspunkt i 11 forskellige kategorier:

 • Frisør
 • Shopping til ham
 • Shopping til hende
 • Restaurant & Cafébesøg
 • Fredagsbar
 • Take Away
 • Kulturoplevelse
 • Inspiration til hjemmet
 • Foreningsliv
 • Håndværker
 • Genbrug & Loppefund

Hvad er Byens Bedste?

Byens Bedste arrangeres af JydskeVestkysten for at bakke op om det lokale kultur-, forenings- og handelsliv. Konceptet blev lanceret sidste år og kom godt fra land med over 33.000 stemmer.

- For JydskeVestkysten er det vigtigt at skabe sammenhold i lokalsamfundet. Vi er sikre på, at en kåring af noget positivt, nogen som folk synes gør det godt, kan aktivere folk. Det beviste sidste års flotte stemmetal med al tydelighed. Vi er ikke i tvivl om, at denne kåring er kommet for at blive, siger lokalredaktør Christian Friis Hansen.

Ligesom sidste år bliver afstemningen inddelt i flere faser. Frem til den 5. september kan du indstille dine favoritter til prisen. Herefter udvælger en håndplukket jury de nominerede. Udvælgelsen er ikke udelukkende baseret på, hvem der har fået flest indstillinger, men kan også tage udgangspunkt i de bedste begrundelser. Husk derfor at skrive hvorfor, det skal være lige nøjagtigt dine favoritter, der skal vinde, når du indstiller.

Når juryen har udvalgt de nominerede, begynder afstemningen. I perioden fra den 23. september til og med den 21. oktober, kan du stemme på dem, som du mener, fortjener at vinde i de forskellige kategorier. Det hele foregår på www.jv.dk/byensbedste.

Vinderne afsløres til sidst under et stort awardshow i Musikhuset den 31. oktober.

Fill out my Wufoo form!

Frem til den 5. september kan du indstille dine favoritter i 11 foreskellige kategorier. Det er herefter op juryen at udvælge de nominerede. Det hele foregår på jv.dk/byensbedste. Grafik: Dorthe Lodberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Se billederne: Ribe centrum er oversvømmet

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Sønderborg

Regn og storm ved mindehøjtidelighed i Bøffelkobbel

Annonce