Annonce
Haderslev

Hundredvis af løbere mindedes trafikdræbt trialet

Christina Horace fik et knus af Oliver fra Haderslev Idrætsforening. Christina var kæreste med trialeten Jørgen Dau Nielsen, der for nyligt blev dræbt, da han blev kørt ned af en bilist bagfra. Foto: Jacob Schultz
436 deltog i DGIs sønderjyske crossløb. Flere af deltagerne mindedes Jørgen Dau Nielsen, der for nylig blev trafikdræbt under en træningstur.

HADERSLEV: Solen stod højt, og himlen var blå efter flere dages regn. Alle burde være glade, og det var de 436 deltagere i DGI's sønderjyske cross-løb i de grønne områder ved Haderslev Idrætsanlæg også.

Men der var en sort sky, som Jesper Bach Dall fra Haderslev Tri 2000 syntes burde nævnes.

Annonce
Jesper Bach Dall, Haderslev Tri 2000, løb selv med. Inden bad han om et øjebliks stilhed for det dræbte klubmedlem. Foto: Jacob Schultz

Ramt bagfra

To gange bad han deltagerne i starterne om at holde et øjebliks stilhed for trialeten, Jørgen Dau Nielsen.

Jørgen Dau Nielsen fra Haderslev Tri 2000 blev for nylig dræbt, da han var på trænings-cykeltur på Marstrupvej mellem Haderslev og Skovby. Han blev ramt bagfra af en bilist en tidlig morgen, da det var mørkt og tåget.

- Han var stærk og fuld af humor, fastslog Jesper Bach Dall, da han opfordrede løberne til at holde et øjebliks stilhed for den dræbte efter i Haderslev Tri 2000 at have sikret sig, at det var i orden at tage den tragiske begivenhed op ved løbet.

Kæresten var med

Blandt deltagerne til Haderslev Tri 2000's første afdeling af DGIs sønderjyske cross serie var Christina Horace, der var kæreste med Jørgen Dau Nielsen.

Hun var ikke mødt op som deltager, men blot for at bakke op om det store løb, der var det første af syv løb i et tilsvarende antal sønderjyske byer.

Blandt de 436 deltager var alle aldre repræsentanter: Fra børn på seks år, der styrtede afsted i ærmeløse bluser og korte bukser, til folk omkring 70, der havde valgt et mere lunende look på en oktoberdag, hvor temperaturen ikke kom over ni grader.

Selv om Jesper Bach Dall glædede sig over den strålende solskinsdag, kunne han godt savne, at terrænet bød på lidt mere mudder og pløre. Det var trods alt cross, så lidt sølet til skal man blive.

Alle genertationer var med i området ved Haderslev Idrætsanlæg. Foto: Jacob Schultz
Cross-løbet samlede 436 deltagere. Foto: Jacob Schultz
Ruten var svær, og der kom sved på panden. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce