Annonce
Kolding

Hundredvis kørte i politiets fotofælde i weekenden: Bilist kørte 113 kilometer i timen i byzone

Her på Lærkevej var der i 2018 allerstørst chance for at møde en af politiets fotovogne. I alt stod der en fotovogn på vejen 58 gange, og der blev givet 1142 fartbøder på Lærkevej i 2018. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Langt over 700 bilister er i weekenden blevet blitzet i og omkring Kolding. Det går flere steder for stærkt, siger politiet.

Kolding 131 sager, 18 klip og fire frakendelser.

Det var resultatet, da politiet i weekenden var en tur på Lærkevej med deres fotovogn, oplyser Sydøstjyllands Politi på deres facebookside.

Lærkevej ligger i en byzone med en generel hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen, men hele 131 gange blev den begrænsning altså overskredet. Politiet oplyser, at de blandt andet målte en bilist til at køre 113 kilometer i timen, mens en anden kørte 107 kilometer i timen.

- Det er alt for stærkt og skaber utryghed for andre – såvel bilister, cyklende og gående, skriver politiet.

Lærkevej er den vej i Kolding, hvor der bliver givet flest fartbøder. Sidste år blev der givet 1142 fartbøder på vejen fordelt på de 58 gange, politiets fotovogn var på vejen. Også i 2017 var Lærkevej en af de veje i Kolding, hvor der blev udskrevet allerflest fartbøder.

Annonce

Fartkontrol på motorvej

Der var også fartkontrol på Østjyske Motorvej i den forgange weekend, oplyser politiet. Her blev bilisternes fart målt ved rasteplads Hylkedal i nordgående retning samt rasteplads Skærup lige nord for Kolding i retning mod syd.

Her blev flere end 600 bilister sammenlagt blitzet. Af de 600 vil 11 få et klip i kørekortet, mens otte kørte så stærkt, at de skal have en betinget frakendelse af førerretten og dermed skal op til kontrollerende prøver.

Politiet oplyser, at hvert fjerde færdselsuheld, der sker i Sydøstjyllands Politikreds, sker på motorvejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Team Esbjerg

Dagens gode nyhed: Esbjergs håndbolddronnning laver ny aftale - derfor forlænger Estavana Polman

Annonce