Annonce
Kolding

Hundredvis kørte i politiets fotofælde i weekenden: Bilist kørte 113 kilometer i timen i byzone

Her på Lærkevej var der i 2018 allerstørst chance for at møde en af politiets fotovogne. I alt stod der en fotovogn på vejen 58 gange, og der blev givet 1142 fartbøder på Lærkevej i 2018. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Langt over 700 bilister er i weekenden blevet blitzet i og omkring Kolding. Det går flere steder for stærkt, siger politiet.

Kolding 131 sager, 18 klip og fire frakendelser.

Det var resultatet, da politiet i weekenden var en tur på Lærkevej med deres fotovogn, oplyser Sydøstjyllands Politi på deres facebookside.

Lærkevej ligger i en byzone med en generel hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen, men hele 131 gange blev den begrænsning altså overskredet. Politiet oplyser, at de blandt andet målte en bilist til at køre 113 kilometer i timen, mens en anden kørte 107 kilometer i timen.

- Det er alt for stærkt og skaber utryghed for andre – såvel bilister, cyklende og gående, skriver politiet.

Lærkevej er den vej i Kolding, hvor der bliver givet flest fartbøder. Sidste år blev der givet 1142 fartbøder på vejen fordelt på de 58 gange, politiets fotovogn var på vejen. Også i 2017 var Lærkevej en af de veje i Kolding, hvor der blev udskrevet allerflest fartbøder.

Annonce

Fartkontrol på motorvej

Der var også fartkontrol på Østjyske Motorvej i den forgange weekend, oplyser politiet. Her blev bilisternes fart målt ved rasteplads Hylkedal i nordgående retning samt rasteplads Skærup lige nord for Kolding i retning mod syd.

Her blev flere end 600 bilister sammenlagt blitzet. Af de 600 vil 11 få et klip i kørekortet, mens otte kørte så stærkt, at de skal have en betinget frakendelse af førerretten og dermed skal op til kontrollerende prøver.

Politiet oplyser, at hvert fjerde færdselsuheld, der sker i Sydøstjyllands Politikreds, sker på motorvejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce