Annonce
Haderslev

Hurra for den største skole i limtræ

Eleverne fra skolens Buegade-afdeling bar de traditionelle flag hen til håndværkerne, der hængte dem op. Foto: Michael Mogensen
Haderslevs første skolebyggeri i 40 år har holdt rejsegilde.
Annonce

HADERSLEV: Hundredvis af høje barnestemmer, kunne høres på lang afstand, da man til fods i mudder og vandpytter nærmede sig de store grå kasser, der nu skyder op på Gammel Hørregårdsvej.

Med tiden bliver klodserne forvandlet til en skole, der bryder med mange af de rammer og ideer, vi forbinder med undervisning. Den 13. november var håndværkere og teknikere kommet så langt, at der kunne holdes rejsegilde, og derfor var eleverne fra skolens afdeling i Buegade inviteret med til fejring af første vigtige etape på byggeriet - samt på sodavand og franske hotdogs.

Kender I Greta Thunberg?

H.P. Geil

Annonce

Greta

- Kender I Greta Thunberg spurgte borgmester H.P. Geil den store flok elever, og måske til overraskelse for nogen strømmede et kollektivt, summende "neeej" gennem den store, nøgne hal.

Det skulle ikke spænde ben for borgmesterens pointe, for henvisningen til den aktivistiske svenske teenager var anledningen til at slå fast, at den nye skole, der løber op i 120 millioner, er bygget med skyldig hensyntagen til miljø og klima, så der var ingen grund til skolestrejke, mente borgmesteren.

Annonce

Inspirerer i Viborg

Erlev Skole er bygget næsten udelukkende i træ. Den er indtil videre Danmarks største i limtræ og inspiration for en lignende skole, der er ved at skyde op ved Viborg.

Skolen i Haderslevs sydlige bydel er også den første, der ser dagens lys i 40 år. Faktisk blev Favrdalskolen taget i brug præcis den 1. november, da 200 af de yngste elever fra den gamle seminarieskole indtog Favrdalskolen.

Den var dengang i slut-1970erne banebrydende i sin indretning, og det er efterfølgeren anno 2019 også. Erlev Skole bliver Danmarks første uden klasselokaler. Den indrettes med såkaldte årgangsklynger, en klynge per årgang fra 0. til 6. årgang, hvor tre lærere kan undervise op til 70 elever i store rum, der er tilpasset børnenes alder.

Der bliver også indrettet små rum i de store rum, blandt andet fordybelsesrum, huler og hems.

Skolen bygges op i kasser, der umiddelbart kan virke firkantede, men de er fleksible. Væggene ville kunne tages ned, hvis det ad åre viser sig nødvendigt.

Formanden for udvalget for børn og familier, Henrik Rønnow (S) forklarede de mange elever, at den kommende skole får plads til alle: Både de, der har verden som deres legeplads, og dem, der har brug for mere ro. Foto: Michael Mogensen
Nogle af håndværkerne ville også forevige begivenheden. Foto: Michael Mogensen
Med assisstance fra Helene Hellesøe Appel, Haderslev Musikskole, sang børnene rejsegildet i gang. Foto: Michael Mogensen
Erlev Skole er fremtidens skole, mener den selv, og det budskab blev kraftigt understreget. Foto: Michael Mogensen
Haderslev Kommune henstillede til gæsterne, at de parkerede ved dagligvarebutikkerne på Erlev Bjerge og gik resten af vejen. Derfor var der hele vejen sat skilte op, der viste vej. Foto: Michael Mogensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce