Annonce
forside

Hurtig indsats redder stuehus

Falcks brandfolk fra Skærbæk og de frivillige brandfolk fra Bredebro var hurtigt fremme og kunne trods den kraftige blæst begrænse ilden til lade- og værkstedslængen. Foto: Uwe Iwersen

Lokale brandfolks indsats var afgørende for, at en ejendom i Mjolden tirsdag eftermiddag blev reddet fra at brænde ned. Men en kombineret stald- og værkstedslænge udbrændte.

MJOLDEN: - Jeg havde arbejdet lidt med en vinkelsliber i værkstedet. Så var jeg taget afsted, og var kun væk i 20 minutter. Da brændte det hele.

Sådan fortæller ejeren af en ejendom på Præstegårdsvej i Mjolden om det, der kunne have endt som en katastrofal brand, der var i færd med at brede sig på hans ejendom. Men heldigvis gik det ikke så galt.

En årvågen nabo slog alarm, og få minutter senere var brandfolk fra Skærbæk og Bredebro fremme.

- Da jeg kom, stod flammerne gennem taget. Så længen kunne ikke reddes. Vi koncentrerede os om at redde stuehuset. Det lykkedes, fortæller indsatsleder fra Brand & Redning Sønderjylland, Per Frandsen, Tønder.

Annonce
Falcks brandfolk fra Skærbæk og de frivillige brandfolk fra Bredebro var hurtigt fremme og kunne trods den kraftige blæst begrænse ilden til lade- og værkstedslængen. Foto: Uwe Iwersen

Anden brand

Indsatsen var overstået inden for en halv time. Så kunne hovedparten af brandfolkene rulle vandslangerne sammen og tage hjem.

Efterslukningsarbejdet stod blandt andet på grund af den kraftige vestenvind på i noget længere tid.

Også politiet var fremme for at danne sig et overblik.

Mens slukningsarbejdet stod på, var Præstegårdsvej lukket for gennemgående trafik.

Det er i øvrigt ikke første gang, at det brænder på netop den ejendom på Præstegårdsvej i Mjolden. Sidste år stod en campingvogn tæt på bygningerne pludselig i flammer. Også dengang havde ejeren kort forinden foretaget nogle reparationer med blandt andet en vinkelsliber.

Efter en lille time tid kunne hovedparten af brandfolkene pakke deres slukningsgrej sammen. Foto: Uwe Iwersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce