Annonce
Tønder

Hurtige julemænd indtog gågaden i Tønder

Running Santas-løbet blev i gågaden fulgte af mindst lige så mange tilskuere, som der var aktive løbere. Formanden for løbeklubben, Søren Widt, er glad for, at folk støtter op om arrangementet. Samtidig varsler han en evaluering af løbet, der tidligere år har tiltrukket mange flere løbere. Foto: Jacob Schultz
Søndagens Running Santas i Tønder blev et stort tilløbsstykke. I hvert fald hvad angår tilskuere, der i antal overgik de løbende julemænd. Løbeklub vil evaluere Running Santas.
Annonce

TØNDER: Der var masser af rød-hvide løbere klædt i julemandsdragter søndag eftermiddag på Skibbroen i Tønder. Men der var endnu flere, der bevæbnede med mobiltelefoner og "normal" påklædning fulgte løberne fra sidelinjen.

Ifølge Tønder Løbeklub, som er arrangør af løbet sammen med Tønder Handelsstandsforening, var der tilmeldt 100 løbere til Running Santas. En god del af de aktive kom søndag fra Aabenraa. Familie Hansen/Najahr var troppet op med flere generationer, som alle havde snøret løbeskoene.

En af deltagerne, Christopher Hansen, skulle løbe/gå ruten med sin nevø, Rayan Najahr.

- Rayan giver den nok gas den første kilometer, og så brænder han ud, lød det fra den 31-årige løber.

Og vinderne er...

Deltagerne i Running Santas kunne løbe 3, 5 eller 10 kilometer.

Vinderen af 3 km: Tobias Jensen, Bolderslev (17.02 min)

Vinderen af 5 km: Daniel Brandsborg, Esbjerg (24.45 min)

Vinderen af 10 km: Hurtigste kvinde blev Meike Wandam i tiden 55.26 min. og hos mændene klarede Jeppe Aske Jensen ruten på 47.47 min.

Annonce

Familiehygge

Mens Ryan Najahr og Christopher Hansen skulle prøve kræfter med den hurtige trekilometer-rute, så sprang resten af familien, der talte bror, søster, svigerinde, bedstemor Susanne og niecen Madeleine Najahr på den korte gåtur på 2,5 kilometer.

- Det er familiehygge, og så skal vi nok have en æbleskive, når vi er færdige, lød det fra Christopher Hansen, der er ivrig motionist og gerne løber tre gange om ugen.

Men før familien Najahr/Hansen kunne begive sig ud på ruten, var det tid til en let opvarmning, hvor løberne med høje knæløftninger og armsving fik gang i blodomløbet.

Annonce

Grov julemand

I øvrigt var de to søskende Madeleine og Ryan Najahr forbløffede over, at de havde set julemanden i egen høj person i målområdet. Men hans sprogbrug havde ikke været som forventet.

- Han sagde, hvad faen kommer der dér?, afslørede de to søskende, der var noget forundrede over julemandens grove ordforråd.

Da der i Tønder i 2016 var Santa Run var det lige før at antallet af julemandsklædte løbere slog det ellers veletablerede Tønderløb. Dengang mødte 932 løbere op. Der er derfor et stykke vej ned til søndagens omkring 100 løbere. Tilbage står spørgsmålet, om tiden er løbet fra Running Santas?

- Det må vi evaluere på efter løbet. Men det er da hyggeligt, at folk kommer, siger Søren Widt, der er formand for Tønder Løbeklub.

I øvrigt kom Rayan Najahr i mål i tiden 25.02, mens Christopher Hansen var to sekunder længere om at bevæge sig de tre kilometer.

En julemand har naturligvis skæg. Men hvor skal det sidde? Ikke alle havde helt styr på julemandens på- og udklædning under Running Santas. Foto: Jacob Schultz
Løberne kunne vælge mellem tre løberuter og en kort 2,5 kilometer gåtur. Det er iøvrigt Christopher Hansen, der løber forrest med nevøen Rayan Najahr i hånden. Foto: Jacob Schultz
Ingen julemanden uden kone eller Rudolf. Denne tyske deltager havde styr på begge dele - og et ægte skæg, der er en julemand værdig. Foto: Jacob Schultz
Rayan Najahr får et lille mut af sin mor før han med sin onkel bevægede sig ud på en kort løbetur. I øvrigt var det Rayan, der kom først i mål. Onklen var to sekunder efter. Foto: Jacob Schultz
Julemænd i alle aldre stemplede søndag ind på Skibbroen i Tønder for at deltage i Running Santas-løbet. Ifølge løbeklubben fulgte cirka 100 løbere opfordring og iklædte sig i den rød/hvide løbedragt. Foto: Jacob Schultz
Julemænd i alle aldre stemplede søndag ind på Skibbroen i Tønder for at deltage i Running Santas-løbet. Ifølge løbeklubben fulgte cirka 100 løbere opfordring og iklædte sig i den rød/hvide løbedragt. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Maria starter som mobilfrisør

Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce