Annonce
Sydjylland

Hurtigere indsats skal føre til færre indlæggelser af psykisk syge

Det er regionens håb, at de ekstra tilkaldemuligheder vil føre til øget tryghed og færre tvangsindlæggelser af psykisk syge borgere. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Region Syddanmark vil på baggrund af erfaringer fra igangværende akutte tilbud forbedre og styrke den akutte mobile indsats til både børn og voksne.

Hurtig hjælp er god hjælp.

Sådan kunne overskriften på regionens akutte udkørende tilbud til børn og voksne, der har svær psykisk sygdom inde på livet, godt lyde, og derfor er regionen godt i gang med at videreudvikle området, skriver den i en pressemeddelelse.

Inden for børne- og ungdomspsykiatrien er der sat gang i flere tiltag, som på hver sin vis bidrager til, at børn og unge med psykisk sygdom kan få mere hjælp og støtte derhjemme, mens de er i ambulant behandling. Konkret vedtog regionsrådet i december 2020, at de mobile teams, som kører ud til børn og unge på bosteder og i eget hjem, skal være et permanent tilbud, og at antallet af mobile teams skal øges, så medarbejderne kan støtte patienter og pårørende mere i hverdagen.

Siden januar har patienter og pårørende også haft mulighed for at ringe til en telefonlinje, der bemandes af fagfolk, for at få råd og vejledning i tilspidsede situationer.

- Det er svært at leve med psykisk sygdom, og der er mange faldgruber på vejen til at få det bedre. Jeg håber, at de mobile teams kan gøre vejen lidt nemmere, fordi de er meget tilgængelige for både patienter og pårørende, og at medarbejderne derfor kan forebygge flere akutte genindlæggelser hos de mest udsatte børn og unge, siger formanden for Psykiatri- og socialudvalget i Region Syddanmark, Thies Mathiasen (DF).

Annonce

Flere kan tilkaldes

Inden for voksenpsykiatrien er regionen også godt i gang med at gøre det nemmere at få hjælp af regionens mobile tilbud til syddanskere med svær psykisk sygdom. Målet er blandt andet, at endnu flere patienter over 20 år undgår at blive indlagt mod deres vilje.

Det skal ske ved, at den akutte udrykningstjeneste, der sammen med politiet kører ud til syddanskere, der står over for en tvangsindlæggelse, i fremtiden skal kunne tilkaldes andre parter end i dag. Det kunne for eksempel være bosteder eller somatiske sygehusafdelinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Træt af kø til kviktest? Disse dage og tidspunkter er der størst chance for at komme hurtigt til

Annonce