Annonce
Haderslev

Hus Forbi -sælgeren Allan fik  bestilt en ny cykel: Så kan Fido snart få tag over hovedet igen

Fra venstre Ole Christophersen og Mia Stark Brodersen havde torsdag inviteret Allan Andersen med ud og se på en ny cykel til ham. Desværre måtte cykelhandler Frede Schøtt skuffe Allan med, at han først kunne skaffe en ny christianiacykel til ham til foråret. Så længe kan Allan ikke vente. Derfor endte det med en ladcykel af mærket Winther, og den bliver udstyret med kaleche til hunden. Foto: André Thorup
Allan Andersen kan ikke få en ny christianiacykel lige nu, men en Winther cykel kan også gøre det, hvis bare der er plads til hunden.
Annonce

HADERSLEV. Allan Andersen savner sin cykel.

- Der er langt at gå, når man bor helt ude på Skallebækvej. Det har taget os halvanden time på komme  herind, fortalte Allan, da han sammen med sin elskede hund Fido torsdag formiddag besøgte i Schøtt Racing på Bygnaf for at kigge på en ny cykel, hvor der også er plads til Fido.

- Det vigtigste er, at vi får bestilt en ny cykel til dig i dag, sagde Ole Christophersen.

Han har sammen med Mia Stark Brodersen stået bag indsamlingen til en ny ladcykel til Hus Forbi-sælgeren Allan Andersen, som for en uge siden fik stjålet sin røde christianiacykel og splittet den ad. Resterne ligger stadig på politigården.

Men nu er der mere end rigeligt til en ny cykel.

Bidragene er væltet ind til indsamlingen, der er endt på cirka 26.000 kroner.

Flere har til og med doneret godbidder og hundefoder til Fido, så nu siger Allan stop.

Ikke mere mad til hunden.

Annonce

Alt udsolgt

En ny christianiacykel  med kaleche står øverst på Allans ønskeliste, for der skal være plads til, at Fido kan komme ind og lægge sig, når Allan står ved Meny og sælger Hus Forbi.

- Desværre, alt er udsolgt. Jeg kan først skaffe en ny christianiacykel til dig til april, sagde Frede Schøtt.

Han kunne tilbyde Allan en ladcykel af mærket Winther, som vil blive udstyret med både kaleche, lås og batteri, så Allan kan bestige selv de stejleste bakker i Haderslev.

- Den kan du få om to uger, sagde Frede Schøtt.

I starten var Allan lidt skeptisk, for ikke at sige skuffet.

For ville der være plads til Fido?

- Jeg sætter en høj kaleche på, så hunden kan komme ind, sagde Frede Schøtt.

Så var den godkendt.

Prisen endte på 24.500 kroner, efter at Frede Schøtt havde givet et pænt afslag, så der var lidt penge til overs, som Allan kan bruge til andre ting, han har brug for.

- Så vil jeg gerne sige tusind tak. Jeg er så pissehamrende berørt over det, sagde Allan.

Annonce

Har fundet sin indre ro

Han blev hjemløs efter en deroute for ni år siden, hvor  han blev skilt, huset gik på tvangsauktion, og så mistede han i øvrigt også sit job som jord- og betonarbejder, da firmaet han arbejdede for, gik konkurs.

Nu har han altså valgt at slå sig ned i Haderslev, hvor han lige har fået en lejlighed ude ved det gamle sygehus på Skallebækvej.

Mange af bidragsyderne er borgere, der kender Allan især fra den faste plads som Hus Forbi-sælger ved Meny.

Mange hilser og snakker med Allan. Blandt andet Mia Stark Brodersen og kæresten.

- Du er et dejligt menneske at møde nede ved Meny. Du går ind i folk med træsko på, sagde Mia Stark Brodersen.Var min cykel blevet stjålet i København, havde det ikke engang været en notits i avisen

Allan Andersen, tidligere hjemløsAllan har lige fået sine sager hjem fra København, hvor de har stået opmagasineret i papkasser alle de år, han har været hjemløs.

- Jeg kan slet ikke overskue det lige nu. Hele mit liv, billeder af børnene - hele mit liv er  i de papkasser, konstaterede Allan.

Den næstekærlighed, han har mærket i sin tid i Haderslev, gør ham varm helt ind i hjertet.

-  Var min cykel blevet stjålet i København, havde det ikke engang været en notits i avisen. At jeg havnede i Haderslev var en tilfældighed, men her har jeg fundet min indre ro, fortalte Allan Andersen.

Annonce

Der stod Allan på

Han sørger stadig lidt over den gamle cykel. Men sket er sket, og nu glæder han sig til at få sin nye Winther ladcykel om et par uger.

- Det bliver dejligt at kunne komme rundt igen.

Imellem tiden skal han nok en tur op på politistationen og hente resterne af sin gamle christianiacykel.

Cyklen stod egentlig i en aflåst garage i Allégade, som  politiet brækkede op, fordi en tidligere hævnede, at der stadig stod nogle af hans ting.

Det gjorde det ikke, men politiet glemte at sætte Allans cykel ind i garagen igen.

En tyv kom forbi og snuppede cyklen, der senere efter et anonymt tip blev fundet i en anden baggård i Allégade  - totalt skilt ad.

Politiet har erkendt og beklaget, og Frede Schøtt skal komme med et overslag på, hvad det vil koste at lave cyklen.

Efter hvad Mia Stark Brodersen har set, så er der ikke meget cykel tilbage.

Hun var tilfældigt ude at gå tur med sin hund, da hun så nogle betjente kom slæbende med resterne af det, der engang har været Allans cykel.

Allan Andersen er dybt berørt over den menneskekærlighed, han har mødt i Haderslev. Han har fundet et hjem, og mange gode mennesker har tilbudt deres hjælp, både med ting til  ham og hunden.  Foto: André Thorup
Fra højre cykelhandler Frede Schøtt fandt en god pris på Allans nye cykel, og han lovede også, at der kom en god lås på, så det bliver svært for en tyv at stikke af med den.  Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Regionalt For abonnenter

Sønderjysk rejsebureau tror på tysk genåbning til foråret: - Kør-selv-gæster venter bare på grønt lys

Annonce