Annonce
Varde

Hvem har ansvaret? Hus havde også revner før gravearbejdet

Huset fotograferet på tre forskellige tidspunkter. Billederne er taget af følgende fra venstre: Henrik Rentoft, Google Street View og Morten Nielsen
Din Forsyning er blevet beskyldt for at forårsage revner i et hus på Storegade i Varde i forbindelse med gravearbejde i 2018. Nu viser det sig, at der var revner allerede i oktober 2016. En af ejerne og en bygningskonstruktør fra Ingeniørgruppen holder dog fast i, at Din Forsynings grave- og brolægningsarbejde har forværret revnerne.

Varde: Mandag skrev JydskeVestkysten Varde, at ejerne af Storegade 48 mener, at Din Forsyning er skyld i, at huset har slået revner. Det skulle være sket i forbindelse med gravearbejde, som begyndte omkring januar 2018.

- Vi mener, at det er Din Forsyning, der har ansvaret, sagde Jesper Kristiansen, der er en af ejerne.

Der gik dog kun få timer, før JydskeVestkysten modtog et link til Google Streetview, hvor man kan se, at huset også havde revner i 2017. JydskeVestkysten har desuden fundet et billede fra oktober 2016, hvor man også kan se et par af revnerne. Den oplysning kommer bag på Jesper Kristiansen:

- Jeg tænker, at der har været en revne tidligere. Det var jeg faktisk ikke opmærksom på. Jeg tænker, at den revne selvfølgelig er blevet meget værre, siger han.

- Det har rykket sig ind til selve lejligheden. Det vil sige, at tapet og så videre er revet i stykker.

Annonce

Storegade 48

  • Storegade 48 ligger på hjørnet af Storegade og Lundgade.
  • På et billede fra oktober 2016 kan man se revner over et af vinduerne.
  • I august 2017 tager Google et billede af bygningen, som kan ses på Google Streetview. Her er også revner.
  • Omkring januar 2018 begynder Din Forsyning på kloakarbejdet i Lundgade.
  • 28. juli 2018 løber der vand ind i kælderen på Storegade 28.
  • Mads Lauritsen fra Ingeniørgruppen fortalte i mandagens artikel, at han vurderede, at skaderne kom, da der bagefter blandt andet blev lagt belægning i form af brosten.

Revnerne er blevet værre

Bygningskonstruktør Mads Lauritsen fra Ingeniørgruppen i Varde har i en mail skrevet om en udgravning, som Din Forsyning står bag: "Denne udgravning har forårsaget store revner i vægge ude og inde".

Hvordan kan det så være, at revnerne er på nogle ældre billeder før den tid?

- Det er jo gamle revner, som har været forsøgt udbedret. Så kan man sige: Revnerne er blevet værre efter det arbejde nede i Storegade, siger han.

- De (revnerne, red.) er jo egentlig bare opstået igen, netop fordi der ikke er noget fundament på den bygning.

Svært at reparere

Men er en del af forklaringen, at revnerne ikke er repareret på den rigtige måde?

- Det kan du ikke lave ordentligt, netop fordi der ikke er noget fundament under det hus, svarer Mads Lauritsen.

Det havde simpelthen ikke været muligt at reparere, så det ikke opstod igen?

- Jo, men så skulle du til at fundere og lægge armering i. Selvfølgelig kunne det lade sig gøre. Jeg vil sige, at man har forsøgt at sminke det pænt i stedet for at lægge mange penge i at gøre det på den rigtige måde.

Han holder fast i, at Din Forsynings arbejde har betydning for revnerne:

- Det er det, der er årsag til, at det er forværret.

Jesper M. Kristiansen fortæller, at han ikke kender til, hvordan revnerne blev repareret første gang, og hvem der stod bag reparationen. Det skyldes, at han ikke er en del af bestyrelsen i ejerforeningen. Det er det seneste halvandet år, at han har ført sagen vedrørende husets skader for ejerforeningen.

Mads Lauritsen fra Ingeniørgruppen har sendt en række billeder fra efter Din Forsynings arbejde i Storegade. Billedet her viser, at revnerne har bredt sig ind i huset. Foto: Ingeniørgruppen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];