Annonce
Kolding

Husbåde kommer til at hitte i Marina City

Det kan blive husbåde i stil med denne, der kommer til at ligge i Marina City. Illustration: Waterconstruct og Schou Birkendorf Arkitekter

Nu har cirka 80 familier eller personer skrevet sig op som interesserede i at få en husbåd i Marina City. Den første kommer næste år.

Kolding: Interessen for at få en husbåd i den kommende havnebydel Marina City ved Marina Syd på sydsiden af Kolding Fjord vokser og vokser.

Nu har omkring 80 personer og familier skrevet sig op på Kolding Kommunes liste over folk, som ønsker at blive holdt tæt informeret om mulighederne - og alt tyder på, at den første familie flytter ind i sin husbåd allerede næste sensommer.

Kolding Lystbådehavn, som kommer til at stå som udlejer af husbådspladserne, har nemlig fået en henvendelse fra en privat familie, som gerne vil placere en nybygget husbåd i Marina Syd allerede næste år.

Familien vil bygge en helt ny husbåd udviklet til formålet, og efter en midlertidig placering i den gamle lystbådehavn Marina Syds nordvestligste hjørne, er det hensigten, at husbåden skal flyttes ud i det nye husbådsmiljø i Marina City, når det er klar til brug formentlig i 2021.

Marina City

Marina City ved Marina Syd skal efter planen rumme 400 boliger og 1000 bådepladser. Dertil faciliteter til erhverv, kultur og fritid m.v. Det forventes, at de første anlægsarbejder går i gang i 2019, og at de første anlæg og boliger kan tages i brug i 2021.Man kan blive skrevet på interesseliste til husbådene ved henvendelse til projektleder Torben Gade på togad@kolding.dk, og ansøgning og tegningsmateriale vedr. husbåd i Marina Syd skal senest 31. januar 2019 sendes til Kolding Lystbådehavns formand på formand@klbh.dk

Husbådenen skal ligge langs molen yderst til højre, når Marina City og den nye kæmpemæssige lystbådehavn er anlagt. Illustration: Kolding Kommune

Frist 31. januar

Torben Gade, som er Kolding Kommunes projektleder på Marina City, fortæller, at Kolding Lystbådehavn er indstillet på at give tilladelse til en husbåd i Marina Syd med mulighed for senere flytning til Marina City.

Men for ikke at give en enkelt interesseret en urimelig fordel, opfordrer havnebestyrelsen andre eventuelle interesserede til at sende en ansøgning til Kolding Lystbådehavn senest 31. januar 2019 med tegningsmateriale af den påtænkte husbåd.

- Der bliver ikke tale om en egentlig udstillingsbåd, men den skal leve op til de krav, vi stiller til husbåde i Marina City. Det vil sige, at det skal være en moderne bolig uden motor og i moderne arkitektur, forklarer Torben Gade.

Andre krav er, at husbåden skal være i kubistiske former med overvejende lodrette facader og vandrette tage, ubehandlet eller oliebehandlet træ, hvide, lysegrå eller sorte facadefarver - og altså ingen hidsige, stærke farver på bygningsdelene. Båden må højst være 10 meter bred, 15 meter lang og 7,5 meter høj i maks. to etager, hvor øverste etage højst må have et areal på halvdelen af underste etage.

De specifikke krav til husbåde i Marina City er under udarbejdelse og vil foreligge, når lokalplanforslaget for Marina City efter planen er klar næste forår.

- Man skal ikke forstå det sådan, at alle husbåde i Marina City til sin tid skal være ens. Men vi kommer med et bud på den stil, de skal have, forklarer Torben Gade.

Det er planen, at de kommende husbåde i Marina City skal ligge langs den yderste mole i den kommende havnebydel - altså længst ude i fjorden. Der arbejdes med at gøre plads til 12-14 stykker.

Til venstre i billedet kan man se Marina Syd, hvor den første husbåd kommer allerede næste år. Foto: Maria Tuxen Hedegaard
Planerne for Marina City kommer i offentlig høring næste år, og så er det meningen, at anlægsarbejderne til den nye lystbådehavn skal i gang umiddelbart derefter. Illustration: Kolding Kommune
Annonce
Kolding For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Kolding

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se video med unges opråb: Send ikke vores ven i døden

Esbjerg For abonnenter

Manglen på dagplejere er tæt på at være i konflikt med reglerne: Så mange har kommunen ansat siden september

Livsstil

Havemandens julebord kan ikke overdrives: Jul og stearinlys går hånd i hånd for Claus Dalby

Aabenraa

Fik 10-årig til at blotte sig og røre ved sig selv: Politiet fandt enorm mængde børneporno hos dømt 72-årig

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Erhverv For abonnenter

Ramt af aflysninger: Corona barberer antallet af kuverter til firmajulefrokoster ned fra 1200 til 200

KIF Kolding For abonnenter

Nordsjælland udlignede syv sekunder før tid: Kolding måtte nøjes med et point i bunddrama

Haderslev

Fumlebilist blev effektivt stoppet: 71-årig mand tog en bilists nøgler i et vejkryds

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Aabenraa

85-årig spøgelsesbilist mister bilen: Kørte forkert og foretog U-vending på motorvejen

Navne For abonnenter

Borgmesteren med de rappe replikker fik tak: Mange mødte op for sige farvel til Geil

Esbjerg

Se billederne: Danmarks hyggeligste juleby vækkede den hæse mand med skægget

Annonce