Annonce
Haderslev

Husejer fik bøde for selv at koble regnvand til faskine

En faskine er en god måde lede regnvand udenom rørsystemerne og direkte i jorden til grundvandet. Man må lave det meste af arbejdet selv, bortset fra at koble regnvandet fra kloaksystemet. Arkivfoto
Annonce

BEVTOFT: En lokal husejer her fået en bøde på 10.000 kroner for at udføre VVS-arbejde, uden selv at have autorisation til det.

Den 47-årige mand fra egnen førte sidste år regnvandet fra sin ejendom ud i en nedgravet faskine og satte en prop i kloakken.

Men det arbejde, må man ikke selv udføre, det anses for at være autorisationskrævende arbejde, og det må derfor kun udføres af en autoriseret kloakmester.

Arbejdet blev udført før den 17. april sidste år, hvor det åbenbart blev opdaget. Han havde monteret sorte drænslanger på nedløbsrørene. Et nedløb fra garagen blev også koblet af stikledningen til kloakken, der i stedet blev blokeret med en prop. Nedløbet blev via en rist koblet på et andet nedløbsrør og via en slange koblet på faskinen.

Selve anlægget til at håndtere regnvand på sin grund, må man godt selv udføre, som for eksempel faskiner og regnvandsbede. Men man må ikke koble regnvandet fra den eksisterende kloak.

Blandt andet Teknologisk Institut anbefaler brugen af for eksempel faskiner til nedsivning af regnvand. Det giver mere grundvand, samtidig med at det aflaster rørsystemer og vandløb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Ejvind er ny holdkaptajn for indsamling af  julehjælp til fattige børnefamilier:  248 har allerede søgt om mad og gaver

Annonce