Annonce
Aabenraa

Husejer i Tinglev er skuffet

Kommunen vil ikke købe huset, men tilbyder et mageskifte, så ejerne kan overtage et stykke af den nuværende indkørsel mod at kommunen til gengæld får et stykke af haven bagved. Foto: Claus Thorsted.

Tinglev: Lars Thonesen, der ejer det omstridte hus på Grønningen i Tinglev, er ikke særligt begejstret for politikernes tilbud om at bygge en støjmur ind mod den nye indkørsel øst for huset.

Det imponerer ham heller ikke, at kommunen vil spærre for indkørslen vest for huset, så her kun vil være en parkeringsplads.

- Lige nu ved jeg ikke, hvad jeg skal sige til det. Jeg skal først mødes med min advokat og drøfte det igennem. Men alt i alt er jeg skuffet over resultatet i vækstudvalget, siger han.

Lars Thonesen ser nu frem til at få besøg af borgmester Thomas Andresen og høre, hvad kommunen har af forslag at tilbyde ham og hans kæreste.

De frygter, at det vil føles som at bo i en rundkørsel, hvis de får trafik på alle fire sider af huset.

Annonce
Lige nu ved jeg ikke, hvad jeg skal sige til det. Jeg skal først mødes med min advokat og drøfte det igennem.

Lars Thonesen, ejer af Grønningen 34 i Tinglev.

Besøg

Lars Thonesen og kæresten, Bente Junker Hansen, har tidligere haft besøg af politikere fra Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, som har kigget på forholdene omkring huset.

- Dengang var Jette Julius Kristiansen fra Dansk Folkeparti helt sikker på, at kommunen burde overtage vores hus, men nu har hun stemt for en helt anden løsning i vækstudvalget. Det forstår jeg ikke, siger Lars Thonesen.

Jette Julius Kristiansen siger, at hun er helt tryg ved den aftale, som parret på Grønningen 34, nu får tilbudt.

- Kommunen må ikke bare købe deres hus som en ekspropriation, har vi fået oplyst, siger hun

- Men jeg synes, det er et rigtigt godt tilbud, at der kan laves et mageskifte, så de får have i det stykke, hvor der nu er kommunal parkeringsplads, siger hun.

Lars Thonesen er dog ikke begejstret, da han selv skal betale udgifterne til at få anlagt have i det nye areal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce