Annonce
Aabenraa

Husejer i Tinglev er skuffet

Kommunen vil ikke købe huset, men tilbyder et mageskifte, så ejerne kan overtage et stykke af den nuværende indkørsel mod at kommunen til gengæld får et stykke af haven bagved. Foto: Claus Thorsted.

Tinglev: Lars Thonesen, der ejer det omstridte hus på Grønningen i Tinglev, er ikke særligt begejstret for politikernes tilbud om at bygge en støjmur ind mod den nye indkørsel øst for huset.

Det imponerer ham heller ikke, at kommunen vil spærre for indkørslen vest for huset, så her kun vil være en parkeringsplads.

- Lige nu ved jeg ikke, hvad jeg skal sige til det. Jeg skal først mødes med min advokat og drøfte det igennem. Men alt i alt er jeg skuffet over resultatet i vækstudvalget, siger han.

Lars Thonesen ser nu frem til at få besøg af borgmester Thomas Andresen og høre, hvad kommunen har af forslag at tilbyde ham og hans kæreste.

De frygter, at det vil føles som at bo i en rundkørsel, hvis de får trafik på alle fire sider af huset.

Annonce
Lige nu ved jeg ikke, hvad jeg skal sige til det. Jeg skal først mødes med min advokat og drøfte det igennem.

Lars Thonesen, ejer af Grønningen 34 i Tinglev.

Besøg

Lars Thonesen og kæresten, Bente Junker Hansen, har tidligere haft besøg af politikere fra Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, som har kigget på forholdene omkring huset.

- Dengang var Jette Julius Kristiansen fra Dansk Folkeparti helt sikker på, at kommunen burde overtage vores hus, men nu har hun stemt for en helt anden løsning i vækstudvalget. Det forstår jeg ikke, siger Lars Thonesen.

Jette Julius Kristiansen siger, at hun er helt tryg ved den aftale, som parret på Grønningen 34, nu får tilbudt.

- Kommunen må ikke bare købe deres hus som en ekspropriation, har vi fået oplyst, siger hun

- Men jeg synes, det er et rigtigt godt tilbud, at der kan laves et mageskifte, så de får have i det stykke, hvor der nu er kommunal parkeringsplads, siger hun.

Lars Thonesen er dog ikke begejstret, da han selv skal betale udgifterne til at få anlagt have i det nye areal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce