Annonce
Sønderborg

Huset brænder: Universe fyrer op under ny udstilling om ild

Sådan bygges udstilingen op. Den skal stå klar, når oplevelsesparken åbner i foråret 2021. Illustration: Universe Science Park
Med over 6,5 mio. kr. fra TrygFonden vil parken etablere en interaktiv udstilling, som skal lære børn og voksne om brandfare.
Annonce

Havnbjerg: Næste år vil Universe Science Park på Nordals invitere gæster ind i et brændende hus. Formålet er at lade børn og voksne opleve ild og brand på tætteste hold via en ny interaktiv udstilling, Fire Zone, som Univers åbner i samarbejde med TrygFonden.

Fire Zone skal lære parkens gæster om ild, brandfare og brandforebyggelse.

Hvert år oplever cirka 60.000 danskere brand i deres bolig. Med den rigtige viden og adfærd kan de fleste brande imidlertid undgås.

- Vi vil tage vores gæster gennem legende og eksplorative aktiviteter med ild og brand som omdrejningspunkt, fortæller Torben Kylling Petersen, administrerende direktør i Universe Sciense Park i en pressemeddelelse.

Han lægger vægt på, at et forprojekt støttet af TrygFonden har vist, at det er afgørende for læring og forankring i folks bevidsthed, at alle sanser tages i brug. Derfor bygges udstillingen op, så hele sanseapparatet inddrages.

Fire Zone

Bliver Universe Science Parks nye udstilling i foråret 2021.

TrygFonden har støttet etableringen 6.503.842 kr. TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark har derudover bidraget med 473.000 kr. til et forprojekt. I alt støtter TrygFonden med 6.976.842 kr.

Udstillingen målrettes børn og unge og vil bestå af tre interaktive områder med hver deres fokus: Science Zone sætter fokus på, hvorfor ild opstår, forskellige former for ild, og hvordan man videnskabeligt håndterer en brand.

Burning House giver en sanselig oplevelse af et brændende hus. Her kan man lære, hvordan man kommer sikkert ud af en farlig situation med ild.

Endelig er der Safety Zone, der formidler, hvad man selv kan gøre for at få et brandsikkert hjem, og hvordan man agerer brandsikkert i sin hverdag.


Vi glæder os meget til at byde vores gæster velkommen til Fire Zone, der vil være særligt målrettet børn og unge og skal formidle viden om ild, brandårsager, brandsikkerhed og -forebyggelse.

Torben Kylling Petersen, administrerende direktør i Universe


TrygFonden ser frem til den nye udstilling:

- Folkene bag udstillingen er nytænkende, har rådført sig med eksperter og er engagerede og dygtige. Så vi er meget forventningsfulde og glæder os til at besøge parken til næste år, siger Mikkel Linnet, repræsentant i TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark.

Både eksperter fra Beredskabsstyrelsen, Danmarks Pædagogiske Universitet, Brand og Redning Sønderjylland samt TrygFonden har bidraget til idéudvikling af udstillingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce