Annonce
Esbjerg

Husets fremtid er uafklaret

Det er fortsat et helt åbent spørgsmål, hvad der fremover skal ske med Huset Esbjerg i Finsensgade. Politikerne vil have mulighederne ordentligt belyst. Foto: Jesper Orry
Mindst fem personer eller foreninger har budt ind på at overtage driften af Huset Esbjerg. Politikerne vil klædes bedre på, inden der bliver truffet en beslutning om fremtiden.

Esbjerg: Det er fortsat et åbent spørgsmål, hvad der skal ske med Huset Esbjerg i Finsensgade.

Det står klart efter politikerne i kommunens Kultur- & Fritidsudvalg har haft punktet på dagsordenen ved det seneste møde.

De seneste ti år er det Tobakken, der har stået for driften af Huset Esbjerg, men det har ifølge Tobakkens leder Jan Mols været en underskudsforretning på omkring 200.000 kroner om året, og derfor har Tobakken valgt at trække sig fra aftalen.

Det blev politikerne orienteret om på det seneste udvalgsmøde, men hvad der skal ske med Huset efter 1. januar, når Tobakken slipper tøjlerne, er uvist.

- Det er træls og rigtig trist, men på sin vis forståeligt med tanke på Tobakkens egen økonomiske situation. Nu trækker vi lige vejret og får belyst mulighederne ordentligt, siger May-Britt Andrea Andersen (K), der er formand for kommunens Kultur- & Fritidsudvalg.

Politikerne har i første omgang udskudt at kontakte de to fonde, der ejer Huset, for at undersøge muligheden for, om Huset kan overgå til andet formål, end det fremgår af deklarationen om et hus for byens studerende.

Annonce

Flere bejlere

Esbjerg Ensemble havde ellers lagt billet ind på at overtage driften og lave øvelokaler og kulturarrangementer på Huset. Det samme havde folkene bag Esbjerg Fuzztival, Thomas Sørensen og Bo Sejer.

Men de er ikke de eneste.


Der er fem-seks kandidater, der mere eller mindre officielt har tilkendegivet, at de gerne vil overtage driften af Huset.

May-Britt Andrea Andersen.


- Der er fem-seks kandidater, der mere eller mindre officielt har tilkendegivet, at de gerne vil overtage driften af Huset. Det bekræfter os i, at placeringen er meget attraktiv. Der er en lille gruppe personer, der har rigtig meget af gavn af Huset, og at vi skal finde den helt rigtige løsning, siger May-Britt Andrea Andersen.

Forvaltningen går nu i gang med at kortlægge de studerendes ønsker, behov og forventninger, og det skal i december munde ud i en rapport, som kan danne grundlag for en politisk beslutning.

- Man kan forestille sig mange ting på Huset i fremtiden. Det er ikke et must, at der skal være en ny tovfolder fra årsskiftet, vi venter gerne på at finde det rigtige tilbud, men i første omgang skal vi være bedre klædt på til at træffe en beslutning, siger May-Britt Andrea Andersen.

Historie

  • Bygningen i Finsensgade blev i 1996 overtaget af Esbjerg Kommune, der fik bygningen overdraget af Lida og Oskar Nielsens Fond og Esbjerg Fonden med den forpligtigelse, at ejendommen skulle stilles til rådighed for den selvejende institution "De Studerendes Hus".
  • I 2006 besluttede bestyrelsen for "De Studerendes Hus" at lukke huset og nedlægge den selvejende situation på grund af dårlig økonomi.
  • Under navnet "Huset" og med biblioteket som som tovholder åbnede stedet igen i 2008.
  • Fra 2011 blev driften af "Huset" overdraget til Tobakken.
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Karin har fødderne plantet på Fanø: Nu skal hun indfri drømmene om et gammelt Fanø-hus eller et sommerhus med havudsigt

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Styrelse sender 27 medarbejdere til Skovparken og Munkebo for at stoppe smittespredning: Her har man endnu ikke fået bugt med smitten

Annonce