Annonce
Kultur

Husets nye tovholder: Hun kan give os et los bagi

Huset i Finsensgade har nu fået sin tovholder. Det bliver den 27årige Cecilie Noëlle Viet, der skal være de unges bindeled til kommunen, når huset genåbner i løbet af september. Arkivfoto: Jesper Orry 
Der er blevet sat navn på den person, der ska være tovfolder og bindeled mellem de unge og kommunen på huset i Esbjerg. Det er 27-årige Cecilie Noëlle Viet fra København, der får titlen af kulturfacilitator.

Esbjerg: Når Huset i Finsensgade genåbner efter sommerferien, bliver det med Cecilie Noëlle Viet i spidsen som tovholder - eller kulturfacilitator, som stillingsbetegnelsen officielt hedder.

Ud af et felt på 57 ansøgere var det den 27-årige københavner, der blev foretrukket af ansættelsesudvalget, hvor der blandt andre har siddet tre unge fra brugergruppen for Huset.

Cecilie Noëlle Viet glæder sig til opgaverne og udfordringerne, når Huset skal genstartes med de unge brugere i fokus. Foto: Cecilie Bødker.

Og Cecilie Noëlle Viet har alle de væsentlige ting, som vi søgte, mener Christian Korsgaard, der er teamleder ved Kultur- og Projekt ved Esbjerg Kommune, hvor den nye medarbejder organisatorisk bliver forankret:

Annonce

- Hun er vant til at lede frivillige, hun har en stærk personlighed, hun tænker nyt, kreativt, ud af boksen og ser skæve vinkler. For at sige det rent ud, så er hun en, der kan give os et los bagi, siger Christian Korsgaard.

Ungdomskultur

Cecilie Noëlle Viet har en solid erfaring fra det ungdomskulturelle miljø i København. Hun har blandt andet arrangeret Nørrebro Pride, workshops, paneldebatter, koncerter, filmvisninger og podcasts, og hun har været en del af aktivistmiljøet omkring rapolitics. Hun er desuden lige dimitteret som kandidat i europæisk etnologi.


Hvis man tror, at man direkte en til en kan overføre ting fra København til Esbjerg, så tager man fejl, men det er hendes måde at arbejde på og hendes metode, vi synes rigtig godt om.

Christian Korsgaard.


- Hvis man tror, at man direkte en til en kan overføre ting fra København til Esbjerg, så tager man fejl, men det er hendes måde at arbejde på og hendes metode, vi synes rigtig godt om. Hun er ikke ansat til at definere Huset eller aktiviteterne, der er de unge selv, der skal det, men hun skal organisere aktiviteterne og være en, som de unge kan spille bold med og op ad. Som udgangspunkt skal hun sige ja til de unges forslag, men nogle gange kan der altså også være brug for en med et realistisk overblik til lige at klappe hesten, siger Christian Korsgaard.

Annonce

I øjenhøjde

Også Ulla Visbech, der er områdechef for Kultur & Skole ved Esbjerg Kommune glæder sig over ansættelsen af den nye kulturfacilitator.

- Med Cecilie Noëlle Viet får vi en kulturfacilitator, som på alle måder er i stand til at møde målgruppen i øjenhøjde. Hun har erfaringen, personligheden og alderen, så vi får hele pakken. Det er fundamentalt, hvis vi skal kunne indfri den politiske forventning om at give kommunens unge større ejerskab til det der foregår på Huset, siger hun i en pressemeddelelse.

Og den forventning regner Cecilie Noëlle Viet med at kunne leve op til.

- Jeg glæder mig til sammen med Esbjergs unge at gøre Huset til et levende og mangfoldigt fællesskab. Min vigtigste opgave er at hjælpe brugerne med at udforske og udvikle Husets mange potentialer. Visionen for Huset er, at det skal være en kreativ legeplads, hvor ideerne får lov til at boltre sig, og hvor man kan mødes om lokalkulturen på kryds og tværs af uddannelse og baggrund, siger Cecilie Noëlle Viet.

Genåbning

Cecilie Noëlle Viet tiltræder stillingen som kulturfacilitator på Huset i Finsensgade i slutningen af august.

Ifølge Christian Korsgaard er det planen, at Huset genåbner stille og roligt i løbet af september.

Tobakken har de sidste mange år stået for driften af Huset, men spillestedet opsagde driftsaftalen med Esbjerg Kommune fra årsskiftet, og siden har Huset været helt lukket.

Siden coronaen ramte Danmark i marts 2020 ,har der ikke været afviklet arrangementer i Huset, kun Den Lille Biograf på førstesalen har i perioder haft åbent med begrænset adgang efter gældende restriktioner.

Annonce
Kultur For abonnenter

Ping-pong om millioner: Fiskerimuseet justerer byggeambitioner og satser mere på indhold i stedet for arkitektur

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Sydjylland

Bomberyddere sendt til Kruså: Brand i krudt og kemikalier

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Kolding For abonnenter

Bil bragede ind i Freddie og Marlenes hus: Nu risikerer de, at deres hus braser sammen

Sønderjyske Fodbold

Live: SønderjyskE møder AGF i bundbrag

Aabenraa

Næstformand forstår det ikke: Nu flyttes børn fra omstridt specialskole

Nordtyskland

Derfor bliver forbundsdagen danskere, end du tror: SSW er nemlig ikke alene

Kolding For abonnenter

Hoveder af døde grislinger dratter ned fra luften: Landsbyborgere er dødtrætte af stor øko-svinefarm

Danmark For abonnenter

Arne Mariager: Jeg bliver ked af det, når folk opfatter mig som en spektakelmager

Sydjylland

Bomberyddere sendt til Kruså: Brand i krudt og kemikalier

Sønderborg

Brandstifter dømt - løb efter vidner med kokkekniv

Sport

Chris Anker Sørensen bliver begravet i stilhed

Debat For abonnenter

Det mener JydskeVestkysten om det danske mindretals valgtriumf i Tyskland

Billund For abonnenter

Tesfaye mødte Osama, Bashir og Mahmoud: Sådan kom syriske flygtninge i arbejde på en virksomhed, hvor der er brug for dem

Danmark For abonnenter

Det danske mindretal er braget ind i det tyske parlament: Har fået 55.330 stemmer og overgået alle forventninger

Annonce