Annonce
Esbjerg

Husk børnene: Mødre gav politikere en kage til samvittigheden

Byrådspolitikerne fik fredag formiddag overrakt kagemænd af bekymrede småbørnsmødre foran rådhuset. Foto: Mai M. Christensen
Om kagemanden vil give dårlig smag i munden hos nogle politikere, eller alle kan spise med god samvittighed, vides først, når budgetforliget indgås. Men mødre og BUPL forsøgte med en sidste kort at få politikerne i Esbjerg Kommune til at prioritere børnene ved budgetforhandlinger.

ESBJERG: Der er kvindelist og der er mortricks, og begge dele var måske i spil, da en flok kvinder fredag formiddag stod med to lækre kagemænd i armene foran rådhuset.

Kagemændene var til de byårdspolitikere, som stadig sidder med ved forhandlingsbordet for at lægge brikkerne i kommunens økonomi for de næste år, men det var ikke en kage som ros for, at politikerne gør det godt. Det var en kage, som skulle røre ved samvittigheden og få byrådspolitikerne til at tænke sig om en sidste gang i forhold til de foreslåede besparelser på dagpasningsområdet.

På marcipanstykket på kagen, hvor der normalt står "Tillykke Frederik 2 år" eller lignende, stod der da også meget sigende "Husk børnene" i stedet.

- Vi kommer med kage ti jer, fordi vi håber, I vil tænke jer virkelig godt om og huske børnene her i den sidste del af forhandlingerne. Vi synes, I skal invitere SF og Enhedslisten med ved forhandlingsbordet igen, og nu har I jo kage at byde dem. Og husk, at Esbjerg Kommune ikke tiltrækker tilflyttere med alle de flotte bygninger, men ved at have et ordentligt serviceniveau i dagpasningen. Folk vil hellere flytte steder hen, hvor deres børn kan få det godt, end steder med fine byggerier, sagde Line Grønfeldt Olsen, der er en af de meget engagerede mødre i "Hvor er der en voksen?"-kampagnen.

Som modtager af kagemændene stod borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), Jakob Lose (V), Anne Marie Geisler Andersen (RV), Henrik Vallø (Borgerlisten) og Olfert Krogh (DF). De tog glade imod kagerne, og borgmsteren gav en lille forsigtig varsling om, hvad der kan være i vente, når et budgetforlig træder i kraft:

- Vi har gjort en stor indsats for, at børneområdet skulle skæres mindst muligt. Men kommunens økonomi er jo, som den er, og det er desværre sådan, at vi har nogle markante sparekrav, som vi ikke kan komme udenom. Så jeg tror ikke, jeg kan love, at I slet ikke vil blive skuffede. Men I skal vide, at vi gør alt, hvad vi kan for at mindske skaderne på dagpasningsområdet, sagde han.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Charli havnede på skadestuen som 17-årig: - Jeg blev slået ned, fordi jeg er transperson

Danmark

Fredagens coronatal: Fald i antal nysmittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Corona løsner grebet om særligt plagede kommuner - men kun to syd- og sønderjyske kommuner når under kritisk grænse

Sydjylland For abonnenter

Lastbilchaufføren Lasse er møgtræt af ulovligt parkerede campingvogne på motorvejs-rastepladser: Er blevet svinet til, når han har påpeget problemet

Esbjerg

Mand gik på rov efter voksenslik: Stjal for flere tusind kroners eksklusiv champagne og sjælden gin

Kolding

Turisterne strømmer til Koldinghus: Sommeren har været bedre end før corona

Kolding For abonnenter

Ejere af landejendom mistede alt i brand: Nu bor de i container ved siden af deres nedbrændte hus

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Esbjerg Energy

Esbjerg Energy henter svensk back: Han bliver en nøglespiller, siger træner Jason Jaspers

Sønderborg

Efter redningsaktion: Det er der sket med kattekillingen fra Flemmings bil

Kultur

Ghita Nørby efter omtalt interview: Jeg bliver ked af det

Sønderborg

Mariann arbejder med mursten som sin oldefar: - Uden teglværkerne var jeg nok blevet tysker

Aabenraa For abonnenter

Efter nedrivning af forfaldent hotel: Området er blevet meget mere værd

Nordtyskland

Total forvirring: Coronareglerne nord og syd for grænsen passer overhovedet ikke sammen

Annonce