Annonce
Esbjerg

Husk børnene: Mødre gav politikere en kage til samvittigheden

Byrådspolitikerne fik fredag formiddag overrakt kagemænd af bekymrede småbørnsmødre foran rådhuset. Foto: Mai M. Christensen
Om kagemanden vil give dårlig smag i munden hos nogle politikere, eller alle kan spise med god samvittighed, vides først, når budgetforliget indgås. Men mødre og BUPL forsøgte med en sidste kort at få politikerne i Esbjerg Kommune til at prioritere børnene ved budgetforhandlinger.

ESBJERG: Der er kvindelist og der er mortricks, og begge dele var måske i spil, da en flok kvinder fredag formiddag stod med to lækre kagemænd i armene foran rådhuset.

Kagemændene var til de byårdspolitikere, som stadig sidder med ved forhandlingsbordet for at lægge brikkerne i kommunens økonomi for de næste år, men det var ikke en kage som ros for, at politikerne gør det godt. Det var en kage, som skulle røre ved samvittigheden og få byrådspolitikerne til at tænke sig om en sidste gang i forhold til de foreslåede besparelser på dagpasningsområdet.

På marcipanstykket på kagen, hvor der normalt står "Tillykke Frederik 2 år" eller lignende, stod der da også meget sigende "Husk børnene" i stedet.

- Vi kommer med kage ti jer, fordi vi håber, I vil tænke jer virkelig godt om og huske børnene her i den sidste del af forhandlingerne. Vi synes, I skal invitere SF og Enhedslisten med ved forhandlingsbordet igen, og nu har I jo kage at byde dem. Og husk, at Esbjerg Kommune ikke tiltrækker tilflyttere med alle de flotte bygninger, men ved at have et ordentligt serviceniveau i dagpasningen. Folk vil hellere flytte steder hen, hvor deres børn kan få det godt, end steder med fine byggerier, sagde Line Grønfeldt Olsen, der er en af de meget engagerede mødre i "Hvor er der en voksen?"-kampagnen.

Som modtager af kagemændene stod borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), Jakob Lose (V), Anne Marie Geisler Andersen (RV), Henrik Vallø (Borgerlisten) og Olfert Krogh (DF). De tog glade imod kagerne, og borgmsteren gav en lille forsigtig varsling om, hvad der kan være i vente, når et budgetforlig træder i kraft:

- Vi har gjort en stor indsats for, at børneområdet skulle skæres mindst muligt. Men kommunens økonomi er jo, som den er, og det er desværre sådan, at vi har nogle markante sparekrav, som vi ikke kan komme udenom. Så jeg tror ikke, jeg kan love, at I slet ikke vil blive skuffede. Men I skal vide, at vi gør alt, hvad vi kan for at mindske skaderne på dagpasningsområdet, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce