Annonce
Esbjerg

Husk børnene: Mødre gav politikere en kage til samvittigheden

Byrådspolitikerne fik fredag formiddag overrakt kagemænd af bekymrede småbørnsmødre foran rådhuset. Foto: Mai M. Christensen
Om kagemanden vil give dårlig smag i munden hos nogle politikere, eller alle kan spise med god samvittighed, vides først, når budgetforliget indgås. Men mødre og BUPL forsøgte med en sidste kort at få politikerne i Esbjerg Kommune til at prioritere børnene ved budgetforhandlinger.

ESBJERG: Der er kvindelist og der er mortricks, og begge dele var måske i spil, da en flok kvinder fredag formiddag stod med to lækre kagemænd i armene foran rådhuset.

Kagemændene var til de byårdspolitikere, som stadig sidder med ved forhandlingsbordet for at lægge brikkerne i kommunens økonomi for de næste år, men det var ikke en kage som ros for, at politikerne gør det godt. Det var en kage, som skulle røre ved samvittigheden og få byrådspolitikerne til at tænke sig om en sidste gang i forhold til de foreslåede besparelser på dagpasningsområdet.

På marcipanstykket på kagen, hvor der normalt står "Tillykke Frederik 2 år" eller lignende, stod der da også meget sigende "Husk børnene" i stedet.

- Vi kommer med kage ti jer, fordi vi håber, I vil tænke jer virkelig godt om og huske børnene her i den sidste del af forhandlingerne. Vi synes, I skal invitere SF og Enhedslisten med ved forhandlingsbordet igen, og nu har I jo kage at byde dem. Og husk, at Esbjerg Kommune ikke tiltrækker tilflyttere med alle de flotte bygninger, men ved at have et ordentligt serviceniveau i dagpasningen. Folk vil hellere flytte steder hen, hvor deres børn kan få det godt, end steder med fine byggerier, sagde Line Grønfeldt Olsen, der er en af de meget engagerede mødre i "Hvor er der en voksen?"-kampagnen.

Som modtager af kagemændene stod borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), Jakob Lose (V), Anne Marie Geisler Andersen (RV), Henrik Vallø (Borgerlisten) og Olfert Krogh (DF). De tog glade imod kagerne, og borgmsteren gav en lille forsigtig varsling om, hvad der kan være i vente, når et budgetforlig træder i kraft:

- Vi har gjort en stor indsats for, at børneområdet skulle skæres mindst muligt. Men kommunens økonomi er jo, som den er, og det er desværre sådan, at vi har nogle markante sparekrav, som vi ikke kan komme udenom. Så jeg tror ikke, jeg kan love, at I slet ikke vil blive skuffede. Men I skal vide, at vi gør alt, hvad vi kan for at mindske skaderne på dagpasningsområdet, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce