Annonce
Esbjerg

Husk børnene: Mødre gav politikere en kage til samvittigheden

Byrådspolitikerne fik fredag formiddag overrakt kagemænd af bekymrede småbørnsmødre foran rådhuset. Foto: Mai M. Christensen
Om kagemanden vil give dårlig smag i munden hos nogle politikere, eller alle kan spise med god samvittighed, vides først, når budgetforliget indgås. Men mødre og BUPL forsøgte med en sidste kort at få politikerne i Esbjerg Kommune til at prioritere børnene ved budgetforhandlinger.

ESBJERG: Der er kvindelist og der er mortricks, og begge dele var måske i spil, da en flok kvinder fredag formiddag stod med to lækre kagemænd i armene foran rådhuset.

Kagemændene var til de byårdspolitikere, som stadig sidder med ved forhandlingsbordet for at lægge brikkerne i kommunens økonomi for de næste år, men det var ikke en kage som ros for, at politikerne gør det godt. Det var en kage, som skulle røre ved samvittigheden og få byrådspolitikerne til at tænke sig om en sidste gang i forhold til de foreslåede besparelser på dagpasningsområdet.

På marcipanstykket på kagen, hvor der normalt står "Tillykke Frederik 2 år" eller lignende, stod der da også meget sigende "Husk børnene" i stedet.

- Vi kommer med kage ti jer, fordi vi håber, I vil tænke jer virkelig godt om og huske børnene her i den sidste del af forhandlingerne. Vi synes, I skal invitere SF og Enhedslisten med ved forhandlingsbordet igen, og nu har I jo kage at byde dem. Og husk, at Esbjerg Kommune ikke tiltrækker tilflyttere med alle de flotte bygninger, men ved at have et ordentligt serviceniveau i dagpasningen. Folk vil hellere flytte steder hen, hvor deres børn kan få det godt, end steder med fine byggerier, sagde Line Grønfeldt Olsen, der er en af de meget engagerede mødre i "Hvor er der en voksen?"-kampagnen.

Som modtager af kagemændene stod borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), Jakob Lose (V), Anne Marie Geisler Andersen (RV), Henrik Vallø (Borgerlisten) og Olfert Krogh (DF). De tog glade imod kagerne, og borgmsteren gav en lille forsigtig varsling om, hvad der kan være i vente, når et budgetforlig træder i kraft:

- Vi har gjort en stor indsats for, at børneområdet skulle skæres mindst muligt. Men kommunens økonomi er jo, som den er, og det er desværre sådan, at vi har nogle markante sparekrav, som vi ikke kan komme udenom. Så jeg tror ikke, jeg kan love, at I slet ikke vil blive skuffede. Men I skal vide, at vi gør alt, hvad vi kan for at mindske skaderne på dagpasningsområdet, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Sønderborg

81-årig fundet i god behold

Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Regionalt

"Urimelig lov" tvinger syd- og sønderjyske kommuner til at droppe grøn strøm

Annonce