Annonce
Esbjerg

Husk børnene: Mødre gav politikere en kage til samvittigheden

Byrådspolitikerne fik fredag formiddag overrakt kagemænd af bekymrede småbørnsmødre foran rådhuset. Foto: Mai M. Christensen
Om kagemanden vil give dårlig smag i munden hos nogle politikere, eller alle kan spise med god samvittighed, vides først, når budgetforliget indgås. Men mødre og BUPL forsøgte med en sidste kort at få politikerne i Esbjerg Kommune til at prioritere børnene ved budgetforhandlinger.

ESBJERG: Der er kvindelist og der er mortricks, og begge dele var måske i spil, da en flok kvinder fredag formiddag stod med to lækre kagemænd i armene foran rådhuset.

Kagemændene var til de byårdspolitikere, som stadig sidder med ved forhandlingsbordet for at lægge brikkerne i kommunens økonomi for de næste år, men det var ikke en kage som ros for, at politikerne gør det godt. Det var en kage, som skulle røre ved samvittigheden og få byrådspolitikerne til at tænke sig om en sidste gang i forhold til de foreslåede besparelser på dagpasningsområdet.

På marcipanstykket på kagen, hvor der normalt står "Tillykke Frederik 2 år" eller lignende, stod der da også meget sigende "Husk børnene" i stedet.

- Vi kommer med kage ti jer, fordi vi håber, I vil tænke jer virkelig godt om og huske børnene her i den sidste del af forhandlingerne. Vi synes, I skal invitere SF og Enhedslisten med ved forhandlingsbordet igen, og nu har I jo kage at byde dem. Og husk, at Esbjerg Kommune ikke tiltrækker tilflyttere med alle de flotte bygninger, men ved at have et ordentligt serviceniveau i dagpasningen. Folk vil hellere flytte steder hen, hvor deres børn kan få det godt, end steder med fine byggerier, sagde Line Grønfeldt Olsen, der er en af de meget engagerede mødre i "Hvor er der en voksen?"-kampagnen.

Som modtager af kagemændene stod borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), Jakob Lose (V), Anne Marie Geisler Andersen (RV), Henrik Vallø (Borgerlisten) og Olfert Krogh (DF). De tog glade imod kagerne, og borgmsteren gav en lille forsigtig varsling om, hvad der kan være i vente, når et budgetforlig træder i kraft:

- Vi har gjort en stor indsats for, at børneområdet skulle skæres mindst muligt. Men kommunens økonomi er jo, som den er, og det er desværre sådan, at vi har nogle markante sparekrav, som vi ikke kan komme udenom. Så jeg tror ikke, jeg kan love, at I slet ikke vil blive skuffede. Men I skal vide, at vi gør alt, hvad vi kan for at mindske skaderne på dagpasningsområdet, sagde han.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Navne For abonnenter

23-årige Jens er på valsen og tager arbejde, hvor han kommer frem: Må ikke eje en telefon - eller komme tættere end 50 kilometer på sin hjemby

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Strandeng med sjældne planter mishandlet: Vil tage flere år at udbedre skaderne

Esbjerg For abonnenter

Smitten stiger i Danmark: Se hvor vaccinemodstanderne bor i Esbjerg Kommune

Haderslev For abonnenter

Far og farbror var glødende nazister og fik lillebror og far med: To familiemedlemmer blev skudt, én forsøgt druknet

Esbjerg

Giftigt stof som jagtes landet over fundet i to å-løb i Esbjerg: Nedslående nyt, siger udvalgsformand

Esbjerg

S-politiker: De kommunale miljø-folk skal have ekspert-hjælp til at rydde op i skandale-sag om giftige stoffer

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Esbjerg

Jernbanecaféens afløser fundet: DSB åbner en stationsstue på Bramming Banegård

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Nabo efter flere gange aftenlarm: - Næste gang ringer jeg til politiet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Haderslev For abonnenter

Derfor drukner Fole i oversvømmelser: 20 år gamle vejunderføringer er lagt forkert

EfB For abonnenter

Det må ikke ske i fremtiden: EfB-direktør mener, det er  tosset at lade rigtig, rigtig dygtige fodboldspillere gå uden at få noget for dem

Aabenraa

Partierne opruster: 12.000 valgplakater hænges op i Aabenraa Kommune

Annonce