Annoncørbetalt indhold

Husk disse 3 ting, når du skal sammenligne elpriser

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold


Din elpris har stor betydning for, hvor meget du betaler for strømmen hver måned. Men hvordan finder du ud af om, du betaler en fair pris for din el? Her er 3 gode råd til at sammenligne elpriserne hos de forskellige selskaber.

Annonce

Det er de færreste danskere, som i hovedet kan huske, hvor meget de betaler pr. kilowatt, og hvor stort deres strømforbrug er derhjemme. Elpriser og elregninger har aldrig haft den helt store interesse for os danskere, men hvis du overvejer at sammenligne din elpris med andres, kan du udgive dig som ekspert ved at huske på disse tre råd.

Elprisen består af flere elementer

Når du skal sammenligne elpriser, er det vigtigt, at du kun sammenligner den rå elpris og det eventuelle månedlige abonnement, du betaler til dit elselskab.

Størstedelen af din elpris udgøres nemlig af statslige afgifter og nettariffer, som du ikke slipper for, uanset hvem du vælger som elleverandør. På din elregning er disse poster tydeligt opdelt, så du kan se, hvor meget du betaler til hvad.

De obligatoriske afgifter og netariffer går eksempelvis til drift og vedligehold af vores fælles elnet. Det har betydet, at vi i Danmark har en tårnhøj forsyningssikkerhed med strøm i stikkontakten 99,9% af tiden.

Har du en fast eller fleksibel elpris?

I din prissammenligning skal du også være opmærksom på, om det er en fast eller fleksibel elpris, du sammenligner. Er din elaftale med fast elpris betyder det, at prisen på din strøm er låst fast i en periode på typisk 1-3 måneder, så du betaler det samme pr. kWh, uanset hvornår du bruger strømmen. Har du derimod en fleksibel elpris udvikler prisen sig time for time. Den kan altså svinge op og ned i løbet af døgnet, hvilket har den fordel, at du kan udnytte, når strømmen er billig.

Prisen pr. kWh er forskellig alt efter, om du er på en fast eller fleksibel elpris-aftale, så det er vigtigt, at du er opmærksom på dette, så du ikke kommer til at sammenligne pærer med bananer.

Elprisen svinger op og ned

Elprisen er ikke en konstant størrelse. Udviklingen i elprisen svinger op og ned ligesom aktier hen over et døgn. Der er nemlig en række faktorer, som har indflydelse på, hvordan prisen udvikler sig. Blæser det meget samtidig med en skyfri himmel, produceres der meget strøm fra vind og sol, som er med til at øge udbuddet og dermed reducere prisen. Det modsatte sker på nogle tidspunkter af døgnet – typisk om morgenen inden arbejde og om aftenen, når alle folk er hjemme på samme tid. Her er efterspørgslen meget høj, fordi alle bruger strøm på samme tidspunkt, hvilket er med til at få kWh-timeprisen til at stige.

Hvis du er opmærksom på disse tre ting, når du sammenligner din elpris med andres, er du klædt godt på til at tage en beslutning på et oplyst grundlag.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.