Annonce
Danmark

Husk genoptræningen efter corona

De seneste måneder har vi danskere haft rigtig meget fokus på sundhedsminister Magnus Heunickes berømte grønne kurve. Kunne vi som samfund holde smitten under den grønne kurve og dermed inden for sundhedsvæsnets kapacitet, så der var en respirator til alle de corona-patienter, der måtte få brug for en?

Men vi må ikke glemme, at det kun er 1. halvleg af patienternes kamp mod coronaen, som kæmpes på sygehuset. Den 2. halvleg kæmpes uden for sygehuset i eget hjem, når man skal knokle sig tilbage til den hverdag og det funktionsniveau, som man havde, inden sygdommen ramte.

Tine Nør Langager, formand, Ergoterapeutforeningen

For man kan være rigtig hårdt medtaget efter corona. Helt almindelige dagligdags aktiviteter som at gå i bad og tage tøj på kan føre til, at man gisper efter vejret og bliver udmattet, fordi man ikke har energi nok. Flere har også svært ved at koncentrere sig og overskue hverdagens gøremål. Man kan som også have svært ved at synke mad og drikke, fordi man har svært ved at trække vejret. Og får man ikke spist nok, fordi selve måltidet udmatter én, så risikerer man at miste endnu flere kræfter og måske ende med at blive indlagt igen.

Annonce

Derfor er det fuldstændig afgørende, at alle corona-patienter får en hurtig og god genoptræning, som fortsætter, med det samme de bliver udskrevet fra hospitalet. Ingen må blive tabt. Hver dag tæller når man skal genvinde sine kræfter. Jo længere tid, genoptræningen lader vente på sig, jo lavere risikerer ens funktionsniveau at blive.

Desværre ved vi erfaringsmæssigt, at der kan være stor forskel på, hvilken genoptræning man som patient bliver tilbudt, alt efter hvilken kommune man bor i. Og der er ingen grund til at tro, at det skulle have ændret sig, efter at corona-epidemien har ramt Danmark. Desværre.


Desværre ved vi erfaringsmæssigt, at der kan være stor forskel på, hvilken genoptræning man som patient bliver tilbudt, alt efter hvilken kommune man bor i. Og der er ingen grund til at tro, at det skulle have ændret sig, efter at corona-epidemien har ramt Danmark. Desværre.

Tine Nør Langager


Det er ikke godt nok. For virussen skelner ikke mellem, om man for eksempel bor i Hjørring eller Herlev. Lige meget hvilken kommune man bor i, så har man brug for god, hurtig genoptræning, hvis man rammes af corona eller anden sygdom.

Annonce
Annonce
Esbjerg

Lokal politiker fik Hyballa-banner flået ned af kontrollører: - Min grænse går, når træneren bliver beskyldt for vold

Varde For abonnenter

Mangeårig redder og tillidsmand om fartbøder til frivillige: Vi taber hver eneste gang

Vejen

Adolf er en af kommunens ældste borgere: Antallet af ældre over 100 år er steget

Erhverv For abonnenter

Hvorfor skulle man ikke kunne lave en is, der smager af øl, tænkte ismageren Pia fra Fanø: For få år siden var hun gymnasielærer

Varde For abonnenter

Succes i specialklassen: Nu er hunde de nye hjælpelærere

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Debat

Diskussionsniveauet og fakta om landbruget

Tønder

Bingo: Vognmand investerer massivt i fremtiden

EfB

Hyballa: Jeg ville elske at arbejde med van der Vaart

Sønderborg For abonnenter

Brødre med succes: Omsætning i korn- og foderstofselskab er vokset eksplosivt med dem i spidsen

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterer: Forsvarer overbeviser igen, og midtbanemand ramte den lige i rumpetten

Erhverv

Nystartet firma med gaderacer har solgt fire biler: - Vi går efter en slutspurt efter sommeren

Annonce