Annonce
Danmark

Husk genoptræningen efter corona

De seneste måneder har vi danskere haft rigtig meget fokus på sundhedsminister Magnus Heunickes berømte grønne kurve. Kunne vi som samfund holde smitten under den grønne kurve og dermed inden for sundhedsvæsnets kapacitet, så der var en respirator til alle de corona-patienter, der måtte få brug for en?

Men vi må ikke glemme, at det kun er 1. halvleg af patienternes kamp mod coronaen, som kæmpes på sygehuset. Den 2. halvleg kæmpes uden for sygehuset i eget hjem, når man skal knokle sig tilbage til den hverdag og det funktionsniveau, som man havde, inden sygdommen ramte.

Tine Nør Langager, formand, Ergoterapeutforeningen

For man kan være rigtig hårdt medtaget efter corona. Helt almindelige dagligdags aktiviteter som at gå i bad og tage tøj på kan føre til, at man gisper efter vejret og bliver udmattet, fordi man ikke har energi nok. Flere har også svært ved at koncentrere sig og overskue hverdagens gøremål. Man kan som også have svært ved at synke mad og drikke, fordi man har svært ved at trække vejret. Og får man ikke spist nok, fordi selve måltidet udmatter én, så risikerer man at miste endnu flere kræfter og måske ende med at blive indlagt igen.

Annonce

Derfor er det fuldstændig afgørende, at alle corona-patienter får en hurtig og god genoptræning, som fortsætter, med det samme de bliver udskrevet fra hospitalet. Ingen må blive tabt. Hver dag tæller når man skal genvinde sine kræfter. Jo længere tid, genoptræningen lader vente på sig, jo lavere risikerer ens funktionsniveau at blive.

Desværre ved vi erfaringsmæssigt, at der kan være stor forskel på, hvilken genoptræning man som patient bliver tilbudt, alt efter hvilken kommune man bor i. Og der er ingen grund til at tro, at det skulle have ændret sig, efter at corona-epidemien har ramt Danmark. Desværre.


Desværre ved vi erfaringsmæssigt, at der kan være stor forskel på, hvilken genoptræning man som patient bliver tilbudt, alt efter hvilken kommune man bor i. Og der er ingen grund til at tro, at det skulle have ændret sig, efter at corona-epidemien har ramt Danmark. Desværre.

Tine Nør Langager


Det er ikke godt nok. For virussen skelner ikke mellem, om man for eksempel bor i Hjørring eller Herlev. Lige meget hvilken kommune man bor i, så har man brug for god, hurtig genoptræning, hvis man rammes af corona eller anden sygdom.

Annonce
Annonce
Erhverv

Brødrene Schmidt sælger deres livsværk: Ingen kan desværre huske prisen

Varde For abonnenter

Izabelas drøm om børn blev knust: Som ironman føler hun sig endelig som en rigtig kvinde igen

Kolding

Uro på bosted får bekymrede beboere i landsby til at samle underskrifter

Tønder

En har budt på sønderjysk campingplads, men må væbne sig med tålmodighed: Forhandlinger er sat på pause

Samfundet gjorde Erling fortræd: Han blev fjernet som spæd, tvangssteriliseret og kom først ud, da han fyldte 40

Erhverv

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Sønderjylland For abonnenter

Gammelt familiebageri toner nu frem på skærmen: - Vi er spændt på reaktionerne

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Han var med til at starte håndboldherrernes medaljeæra - nu skal landsholdskoryfæ sætte det rigtige hold hos Orifarm

Aabenraa

Særdeles hjælpsom dame efterlyses: Betalte regningen for ældre herre i supermarked

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Haderslev

Haderslevs dyreste græsplæne: Lys på stadion kan ses langt væk om natten

Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Derfor kan det meget nemt gå hen at blive en rigtig dejlig lørdag for Team Esbjerg

Kolding

Se video og kæmpe billedgalleri: Sådan blev Koldings næbhval obduceret

Annonce