Annonce
Kolding

Husk tidsbestilling: Borgerservice genåbner med udvidede åbningstider og holder også åbent om lørdagen

På onsdag genåbner borgerservice i Kolding Kommune med blandt andet obligatorisk tidsbestilling, udvidede åbningstider og lørdagsåbent. Det sker for, at man kan nå at betjene borgerne efter nedlukningen. Arkivfoto: Soffi C. Larsen
Når borgerservice i Kolding Kommune genåbner på onsdag efter lang tids corona-nedlukning, bliver det med obligatorisk tidsbestilling og længere åbningstider.
Annonce

Kolding: Efter lang tids corona-nedlukning slår borgerservice i Kolding Kommune igen dørene op fra på onsdag, og det bliver med både nye retningslinjer og nye åbningstider.

Det bliver for eksempel obligatorisk at bestille tid på forhånd, hvis man for eksempel skal hen og bestille pas, kørekort, ordne Nem-Id, noget med cpr-nummer eller nogle af de andre ting, man kan få hjælp til hos borgerservice.

Har man ikke bestilt tid, vil en vagt sørge for, at man ikke kommer ind, og man vil blive sendt hjem for at bestille tid. Skal man bestille pas eller kørekort, kan man bestille tid digitalt, mens man skal ringe til borgerservice, hvis man skal bestille tid til at andre ting.

Økonomichef i Kolding Kommune, John Burchardt, fortæller, at tidsbestillingen skal sørge for, at man ikke kommer til at stå i en lang kø, når man har et ærinde hos borgerservice.

Sådan gør man hos borgerservice

  • Skal man ringe til borgerservice for at bestille tid, skal man ringe på tlf.nr: 79799090
  • Åbningstiderne hos borgerservice bliver i de kommende uger således:
  • Mandag-onsdag: 9-17
  • Torsdag: 9-18
  • Fredag: 9-14
  • Lørdag: 10-15
Annonce

Åbent om lørdagen

Fra kommunens side forventer man, at der bliver travlhed hos de knap 25 ansatte i borgerservice, der jo i to måneder ikke har kunne servicerer Koldings indbyggere på normal vis.

For selv om man endnu ikke ved, hvordan mulighederne for at rejse udenlands til sommer bliver, regner John Burcharth med, at der for eksempel er mange, der skal have nyt pas, nu når sommerferien nærmer sig.

Derfor udvider man åbningstiderne i foreløbig de første to en halv uge og håber dermed at kunne imødekomme presset.

Åbningstiderne får et nøk opad på hverdagene, så flere kan nå forbi i de første uger, og derudover vil man også holde åbent de kommende tre lørdage.

De tidligere borgerservice-lokaler i rådhusets stueetage på bagsiden vil også blive taget i brug for at undgå kødannelse, og at mange mennesker står tæt. Ringer man og bestiller tid til afhentning af pas eller til nem-Id, vil man få at vide, at man skal møde op i den såkaldte havestue på rådhuset, der har egen indgang.

John Burchardt fortæller, at man foreløb udvider åbningstiderne til og med lørdag den 13. juni. Er der stadig pres på til den tid, forlænger man perioden med længere åbningstider.

Også kommunens jobcenter begynder at genåbne fra på onsdag.

Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Lone må lukke ned for bryllups-biks i tre uger: Overnatningsmuligheder på Fanø er revet væk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce