Annonce
Varde

Huskekagens Café markerer Alzheimersdag på Varde Bibliotek

Rebecca og Sanne kommer og spiller hyggemusik til alzheimersdagen i Huskedagens Café på Varde Bibliotek lørdag den 21. september. Privatfoto

Varde: Lørdag den 21. september kl. 10-13 er der Huskedagens Café på Varde Bibliotek i anledning af den Internationale Alzheimersdag. På dagen vil pårørendevejleder Margit Thomsen fortælle om at være pårørende til en person med demens. Samstyrken vil sælge kage og Rebecca og Sanne spiller hyggemusik. Man får også besøg af miniponyen Roco, så der er både noget for store og små.

Center for Sundhedsfremme vil være på biblioteket med en demenskonsulent, showroom for velfærdsteknologi vil demonstrere teknologiske hjælpemidler, mens biblioteket læser op for børnene, viser helt nye aktivitetskasser målrettet demente og anbefaler bøger om demens til børn og voksne. Der er altså rig mulighed for at blive klogere på demens, få konkrete værktøjer med hjem og støtte op om en god sag.

Alle er velkomne og der er ingen tilmelding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Lagerhal gik op i flammer

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce