Annonce
Trekantområdet

Huslejenævn trukket ind i strid mellem udlejer og lejere

Beboerne på E.T. Jørgensens Vej og Arne Poulsens Vej har mistet tålmodigheden med deres udlejer, VEA A/S, og har bedt huslejenævnet om at sætte en stopper for genudlejning af fire lejligheder, til efter den nye lejelov træder i kraft 1. juli. Foto: Mette Mørk
Lejere på Uhrhøj hiver udlejer for huslejenævnet med krav om udbedring af en række mangler, før udlejer kan genudleje lejlighederne.
Annonce

Vejle: Huslejenævnet er blevet inddraget i sagen om fire lejemål i Sofienlundparken på Uhrhøj.

Som omtalt forleden i Vejle Amts Folkeblad har lejerorganisationen ønsket, at udlejeren, VEA A/S, ventede med at varsle genudlejning af fire lejemål til efter 1. juli - altså i morgen - hvor en ny lejelov træder i kraft.

Den nye lejelov sætter loft over, hvor meget huslejen kan stige efter en "gennemgribende modernisering", og det er grunden til, at Danske Lejere vil have de fire lejemål ind under den nye lov.

I sidste uge valgte lejerorganisationen dog at indbringe sagen for huslejenævnet med ønske om, at nævnet nedlægger forbud mod genudlejning af de fire lejemål under den hidtidige lejelov.

Annonce

- Ikke andet valg

I skrivelsen fra Danske Lejere til kommunens huslejenævn beder lejerorganisationen om, at genudlejningen blokeres, indtil en række mangler ved de fire lejemål er blevet udbedret.

Det drejer sig om rustskader på metaldele på altaner i hele byggeriet, sikring af ejendommenes affaldsbeholdere, sikring af kældre mod fugt og vandindtrængen og endelig færdiggørelse af istandsættelser i opgange.

Inddragelsen af huslejenævnet kommer oven på en periode med udtalt utilfredshed blandt lejerne med renoveringsarbejdet på ejendommene.

Lejerne har blandt andet været utilfredse med, at de hyrede håndværkere ikke har overholdt aftaler om ikke at arbejde i weekenden.

Vejle Amts Folkeblad har talt med beboere i bebyggelsen, som VEA A/S overtog i januar 2019.

Beboerne ønsker ikke at stå frem med navn, men de fortæller blandt andet, at en del beboere i sidste uge kom hjem til lejligheder, hvor de kun med besvær kunne komme ind, fordi deres døre var blevet malet - mens de var lukkede.

De fortæller desuden, at håndværkerne, der ikke taler dansk, flere gange er gået i gang med arbejdet klokken 6.15 på lørdage.


Når aftalerne ikke bliver overholdt, har vi ikke andet valg end at indbringe sagen for huslejenævnet.

Jørgen Dyrholm Jensen, Danske Lejere


- De har i nogle tilfælde så gjort det, at de har ringet på hos lejere og spurgt, om det gør noget, at de lige larmer lidt. Det er helt uacceptabelt at sætte den enkelte lejer i det dilemma, og det er både vi og lejerne stærkt utilfredse med. Vi har prøvet at lave aftaler med udlejer om problemerne, men når aftalerne ikke bliver overholdt, har vi ikke andet valg end at indbringe sagen for huslejenævnet, siger Jørgen Dyrholm Jensen, driftsleder i Danske Lejere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

20-årig trafikdræbt mand er identificeret: Han stødte frontalt ind i en lastbil i sin VW Up

Annonce