Annonce
Billund

Huslejen bliver markant ændret på Hejnsvig Plejecenter

Nogle beboere på Hejnsvig Plejecenter kan se frem til en stor stigning i huslejen - mens andre kan se frem til en stor reduktion. Arkivfoto: Joan Karlsen
Ændring i principper for fællesarealer betyder, at nogle beboere på Hejnsvig Plejecenter vil komme til at opleve en markant stigning i huslejen, mens andre kommer til at betale markant mindre for at bo på plejecentret.

Hejnsvig: En god håndfuld beboere på Hejnsvig Plejecenter kan se frem til en voldsom stigning i huslejen – og omtrent lige så mange kan se frem til, at deres husleje falder lige så voldsomt.

Helt præcis er der tale om fire boliger på plejecentret, hvor beboerne kan se frem til en stigning i huslejen på 762 kroner om måneden, hvilket svarer til en stigning på 14,1 procent. Fem beboere kan se frem til, at deres husleje falder med 763 kroner, hvilket betyder et fald på 16,4 procent.

Årsagen til svingningerne er, at boligerne fremover skal have tilskrevet en lige stor del af plejecentrets fællesarealer. Sådan har det nemlig ikke været hidtil, hvor nogle boliger slet ikke er blevet tilskrevet kvadratmeter fra de fællesarealer, som alle beboere kan bruge på lige fod, mens andre har fået tilskrevet helt op til 26 kvadratmeter.

- Fastsættelse af husleje skal tage udgangspunkt i ensartet husleje pr. kvadratmeter. Dette har ikke været tilfældet i fastsættelsen af de nuværende huslejer på Hejnsvig Plejecenter, siger Robert Terkelsen (V), som er formand for voksenudvalget i Billund Kommune.

Fastsættelse af husleje skal tage udgangspunkt i ensartet husleje pr. kvadratmeter. Dette har ikke været tilfældet i fastsættelsen af de nuværende huslejer på Hejnsvig Plejecenter.

Robert Terkelsen (V), formand, voksenudvalget, Billund Kommune

Boliger før tilført 17 kvadratmeter

Billund Kommune har nu vedtaget et princip, som betyder, at halvdelen af fællesarealerne fremover skal bogføres som serviceareal, mens den anden halvdel skal bogføres som et boligareal. Det betyder, at alle boliger på plejecentret fremover vil blive tilskrevet 17 kvadratmeter af de fælles arealer, og dermed vil nogle boliger altså få et større BBR-areal, mens andre vil få et mindre.

Boligerne på Hejnsvig Plejecenter vil fremover have et bruttoareal på mellem 52 og 90 kvadratmeter, og det vil altså komme til at påvirke huslejen.

- Det siger sig selv, at når vi ændrer principperne og samtidig tager udgangspunkt i, at fastsættelse af husleje skal tage udgangspunkt i ensartet leje pr. kvadratmeter, vil det påvirke beboernes huslejebetaling relativt meget, siger Robert Terkelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Landsholdslæge bekræfter hjertestop: Men alle test ser fine ud

Danmark

Alting gik i stå i Christian Eriksens hjemby, da han pludselig faldt om på græsset i Parken

Annonce