Annonce
Nordtyskland

Huspriserne på nordtyske ferieøer eksploderer

Hver år strømmer turisterne til den nordfrisiske ø Föhr og hovedbyen, Wyk. Og fast ejendom på øen er efterspurgt. Foto: Pincerno/Wikimedia
Annonce

WESTERLAND: Ferieøen, Sild er fortsat et af de suverænt dyreste steder i hele Tyskland at købe fast ejendom - og priserne stiger fortsat. Det viser en opgørelse fra de tyske sparekassers kreditselskab, LBS.

Huspriserne på Sild er således steget med 7,7 procent sammenlignet med 2017, så den gennemsnitlige ejendom på øen nu koster godt 10.600 euro eller omregnet omkring 80.000 kroner pr. kvadratmeter. I de mest attraktive områder som velhaverparadiset, Kampen er priserne dog dobbelt så høje.

Udviklingen smitter også af på naboøen, Föhr. Her koster den gennemsnitlige kvadratmeter ganske vist kun det halve af prisen på Sild. Til gengæld er øens huspriser i det forløbne år gået i vejret med knap 14 procent.

På den noget mindre, nordfrisiske ø Amrum er udbuddet af huse så beskedent, at prissammenligninger er vanskelige. Til gengæld er der godt gang i salget af ejerlejligheder, der på et år har oplevet prisstigninger på omkring 16 procent, så prisen per kvadratmeter er godt på vej mod 6000 euro.

Også på på den landfaste del af Nordfrislands vestkyst findes dyre boliger, specielt i badebyen St. Peter Ording på halvøen Eiderstedt. Her koster et hus gennemsnitligt knap 4300 euro på kvadratmeter, hvilket dog er nogenlunde uændret sammenlignet med året før.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce