Annonce
Esbjerg

Huspriserne steg sidste år i Esbjerg: Se hvor meget dit hus er blevet mere værd

Husejerne i Esbjergs postdistrikter blev helt generelt rigere i 2021, men vil udviklingen fortsætte i 2022?
Husejerne i alle områder af Esbjerg blev rigere i løbet af 2021. Og et aktuelt lavt udbud af huse i markedet får mægler til at forudse stigende priser i 1. kvartal. Men generelt vurderer en lokal boligøkonom, at stigende renter og energipriser vil lægge en dæmper på markedet.

Esbjerg: Rundt regnet 200.000 kroner. Så meget har den gennemsnitlige esbjergensiske husejer sparet op i mursten sidste år.

Det viser tal, som JydskeVestkysten eksklusivt har fået fra Dansk Ejendomsmæglerportals egen boligportal, boligsiden.dk, med baggrund i de fem postdistrikter, der udgør den forhenværende Esbjerg Kommune.

Tallene går til udgangen af november sidste år, og her var den gennemsnitlig kvadratmeterpris for et hus i Esbjerg på 14.403 kroner. Kigger man et år tilbage kostede en gennemsnitlig kvadratmeter hus i Esbjerg 13.001 kroner. Det betyder, at et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter rundt regnet er blevet 200.000 kroner mere værd det seneste år.

Annonce

Ifølge tallene fra boligsiden.dk er huspriserne helt generelt steget i alle postdistrikterne i løbet af det seneste år, og for et områdets vedkommende – i midtbyen i 6700 – har den gennemsnitlige kvadratmeterpris for første gang nogensinde krydset 16.000 kroner per kvadratmeter. De vestlige forstæder i 6710 med Hjerting, Guldager og Sædding-Fovrfeld har fortsat Esbjergs dyreste kvadratmeter med en gennemsnitlig pris med udgangen af november på 16.820 kroner.

Varerne rives af hylderne

Og skal man tro vurderingen fra den erfarne ejendomsmægler Marianne Christensen, der er medindehaver af byens største ejendomsmægler Home Esbjerg, kan priserne meget vel fortsætte med at stige i første kvartal i år. I forvejen har Home har haft et helt forrygende 2021, påpeger hun.

- Der er et lavt udbud og der kommer ikke mange nye boliger til salg. Der er masser af købere i markedet, så overvejer man at sælge er det helt rigtige tidspunkt. Jeg tror qua det lave udbud, at vi vil se stigende priser i 1. kvartal, siger hun og fortsætter:

- På baggrund af det lave udbud er der også mange af ejendommene, som har været til salg over en længere periode som bliver solgt, og det påvirker også prisudviklingen. De nye varer, som kommer ind, bliver nærmest revet af hylderne.

Huspriser i dit område

Det kostede en gennemsnitlig kvadratmeter hus i dit postdistrikt med udgange af november 2021.

6700 Esbjerg - 16.080 kroner

6715 Esbjerg N - 14.252 kroner

6710 Esbjerg V - 16.820 kroner

6705 Esbjerg Ø - 11.786 kroner

6731 Tjæreborg – for få handler til valid data

Home-mægleren siger også, at projektsalget i lejlighedsmarkedet har klaret sig godt.

- Lysningen er næsten udsolgt, og de der har valgt at sætte til salg igen i Karreen er bare blevet solgt med det samme. Så interessen efter gode store lejligheder er også stadig et hit. Generelt er Esbjerg jo en by i vækst, og vi tror på at 2022 kommer der til at ske en masse spændende ting også på boligmarkedet, siger Marianne Christensen.

Annonce

En dæmper på markedet

Klaus Rejnhold, der med tre årtiers erfaring i finansbranchen vedrørende privatøkonomi og boligfinansiering er partner og rådgiver i virksomheden F10 Finans i Esbjerg, er imidlertid ikke overbevist om, at husejernes prisfest vil fortsætte i 2022.

Han understreger, at der på boligmarkedet altid vil være områder, hvor prisen stiger, men helt generelt er det hans vurdering, at stigende renter og energipriser vil lægge en dæmper på boligmarkedet i 2022.

- Generelt er danskernes og esbjergensernes økonomi meget robust, og godt nok er renten fortsat lav, men omvendt er renten på et fastforrentet realkreditlån også steget med cirka en procent over det seneste år. Samtidig har nuværende og kommende boligejere måttet se ind i stærkt stigende energipriser, som tilmed også er smittet af på andre områder, hvor priserne også er steget, siger Klaus Rejnhold, der desuden henviser til tal fra Nykredit, der viser, at en dansk børnefamilie nu skal bruge cirka 15.000 kroner mere om året på at leve samtidig med at lønningerne endnu ikke er steget tilsvarende.

- Og når familierne samtidig skal forholde sig til den stigende rente, har vi nu en række forhold, som for alvor vil kunne lægge en dæmper på boligpriserne, anfører eksperten.

Ifølge Klaus Rejnhold er det især førstegangs køberne, som vil blive påvirket af stigende priser, hvilket herefter også vil påvirke andre dele af boligmarkedet.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Byråd tager det tunge skyts i arsenalet i brug efter påbud: Klar til at lukke for elevers adgang til skole

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nyt byråd fritstiller topdirektør for tusindvis af ansatte øjeblikkeligt

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nej tak til fjernvarmepligt

Billund For abonnenter

Jens fylder 100 år: - Jeg har aldrig bekymret mig om ting, jeg ikke kan lave om på

Varde For abonnenter

3F har svært ved at hjælpe bulgarske arbejdsmænd: Er tavse som en mur

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Navne For abonnenter

Tredje gang tabte han til kræften: Tidligere indehaver af Expert i Varde er død

KIF Kolding

Fremragende første halvleg af KIF - sølle efter pausen

Sydjylland

Endnu en smitterekord og stor stigning i hele landsdelen: I en kommune eksploderer smitten med 800 flere tilfælde over weekenden

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Aabenraa For abonnenter

Læser undrer sig: Hvorfor bygger man nyt for 13 millioner kroner på losseplads, der skal lukke?

Vejen For abonnenter

Karen kunne fortælle om en barndom, der burde være forbudt for børn: Mistede begge sine forældre som fire-årig

Sønderborg

Under et halvt år til Tour de France: Uforudsete udfordringer er dukket op

Annonce