Annonce
Billund

- Hvad bliver det næste? Slut med kage til møderne?

Der var ikke enighed i kommunalbestyrelsen, da sagen om røgfri arbejdstid var på dagsordenen. Et stort flertal besluttede dog at godkende forslaget. Arkivfoto

De lokale politikere var i sjældent grad uenige, da spørgsmålet om røgfri arbejdstid kom til debat.

Billund Kommune: Selvom forslaget om at indføre røgfri arbejdstid i Billund Kommune blev vedtaget med et relativt sikkert flertal - 18 stemte for og 6 imod - har der gennem længere tid været massiv debat. Kommunens eget Hoved-Med-udvalg har været skeptisk over for indførslen af forbuddet, og også blandt politikerne var der uenighed.

Stephanie Storbank (V): - Som kommune bør vi tage ansvar og skabe de rammer, som gør de sunde valg nemmere. Vi er alle rollemodeller, og det samme er kommunens ansatte.

Ann Charlotte Vilstrup (S): - Der er evidens for, at rygere har flere sygedage end ikke-rygere.

Peter Fredensborg (V): - Det at være liberal handler ikke kun om personlig frihed til hvad som helst, men også om ansvar og fællesskab. I det lys er det kun godt, at kommunen som arbejdsplads vil tage et stort ansvar for den fælles folkesundhed.

Allan Munk Nielsen (K): - Det er et meget stort indgreb i den personlige frihed. Det er altså voksne mennesker, vi har med at gøre. Vi skal have færre til at ryge, men det skal ske af frivillighedens vej.

Simon Nicolajsen Jørgensen (S): - For mig overskrider det en klar grænse og piller ved den personlige frihed, når man bestemmer, hvad ansatte skal bruge deres pauser på. Et forbud vil være utrolig effektivt. Det kan vi se i andre kommuner. Men jeg mener ikke, det er prisen værd.

Kris Jensen Skriver (S): - I stedet for dette skulle vi hellere sætte meget mere massivt ind over for børn og unge, for det er ikke let at forhindre børn og unge i at begynde at ryge.

Ole Marcussen (Borgerlisten): - Vi beder ikke folk om at holde op med at ryge. Vi ønsker, at de holder op med at ryge, men vi beslutter, at de ikke skal ryge i deres arbejdstid. Der er stor forskel på de to ting.

Per Nyhus (DF): - Hvad bliver det næste? At det er slut med kager til møderne? Skal medarbejderne tvinges til at dyrke motion?

Bjarne Larsen (V): - Vejen frem er en klar og tydelig politisk signalgivning om, at rygning er noget, vi skal gå efter at få afviklet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Bor du i Årets Landsby 2020?

Annonce