x
Annonce
forside

Hvad borgerne ikke ved

Læserbrev: Midt i denne debat om skolelukninger, om fordelingen af midler, om ansvar og vilje, har en tanke strejfet mig. Er der elementer i denne debat, vi som borgere ikke ved?

Er der fra politisk side en skjult dagsorden på området, en dagsorden som involverer os alle, men som vi ikke må være vidende om?

Der er atter en spænding i kommunen, en kamp for retten til at beholde vores skoler, som de er. At beholde de samfund som vi kender, med de værdier og den kultur, som vi enten selv er født ind i, eller har tilvalgt som voksne.

De værdier, jeg vægter højt, er ansvar for andre og sig selv, at der er plads til alle typer af mennesker, og jeg mener alle! At vi som mennesker skal lære at tilpasse os andre, inden vi forstår at udvikle vores fulde potentiale. De værdier er til stede på Sct. Jacobi Skole. Men jeg ved ikke med sikkerhed, om de værdier eksisterer i de andre kulturer i Varde By. Og det bekymrer mig, det, jeg ikke ved. Det værste, der kunne ske for mine børn, er, at de bliver placeret i en kultur, som ikke stemmer overens med mit menneskesyn. Hvem har det ikke sådan?

Hvad jeg bestemt ikke ved, er, om hele denne manøvre ender med en overbygnings- og to grundskoler i Varde By, på lokaliteter som de nuværende byrådspolitikere har aftalt uden at fortælle os borgere om det. Ved du det?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Nyt pressemøde om kontrolleret genåbning af Danmark - følg med direkte her

112

Tricktyveri i Ribe gav 1100 kroner

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce