Annonce
Læserbrev

Hvad er der galt med Esbjerg kommunes økonomi?

Tønder kommune har orden i økonomien. Fanø kommune har orden i økonomien. Varde kommune har orden i økonomien. Hvorfor har Esbjerg så ikke orden i økonomien. Hvorfor har kommunen over året et overforbrug i forhold til budgettet?

Det er nævnt, at der måske ikke var tilpas tillid til budgettet, altså troen på at budgettet kunne holde. Hvis det er en del af forklaringen, så kunne det også være en del af forklaringen på, at et merforbrug for let er blevet accepteret.

Måske det grundliggende forarbejde ikke er gjort godt nok, eller måske er der cyklet udenom bjergtag ved budgetlægningen tidligere år.

Optimisme er en rigtig god sag, men i forhold til økonomien, skal der også være en stor del realisme hos politikerne. Der er ingen tvivl om, at det er en stor og vigtig opgave for politikerne at få sammenstrikket et budget. Det er en opgave, der kræver sammenhold, og der vil være, og er, forskel på de enkelte partiers interesseområder. Opgaven skal imidlertid løses.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce