Annonce
forside

Hvad er så dit svar, Jan Køpke

Læserbrev: Interessant indspark i debatten fra Jan Køpke Christensen (NB), som pludselig har genfundet interessen for Kolding Kommune, når snakken falder på Kolding Havn - desværre viser folketingskandidaten manglende indsigt i Kolding Kommunes sammensætning.

Han beskriver, hvordan virksomheder er livsvigtige for ham, hvordan han vil kæmpe mod urimelighed. For mig er borgerne i centrum. Jeg foranlediges til at tro, at Jan Køpkes drømmekommune er et erhvervspolitisk oligarki, hvor de folkevalgte nejer, hver gang virksomhederne beder om det.

Det er i særdeleshed ikke en urimelig behandling, som virksomhederne har fået. Kolding Havn tilhører Kolding Kommune og dermed borgerne. Hvis vi skal gøre denne kommune attraktiv, så den igen kan få tilflyttere til kommunen i sådan en grad, at økonomien kommer i bedring, er det nødvendigt at se udover sin egen taburet og snakke populismens vinde.

Hvis Jan Køpke havde demonstreret viden om kommunens behov, havde han givet sit bud på, hvordan Kolding Havn skulle udvikle sig i stedet for blot at lægge sig i slipstrømmen af de kritikere, hvis argumenter han blot genbruger. Det er så evigt nemt at sidde fra en anden kommune længere sydpå og brokke sig over, at nogen tør udstikke en retning og forsøger at gøre Kolding til et bedre sted - jeg mangler at se noget fra Jan Køpke og tvivler kraftigt på, at vi vælgere kan se noget i den retning frem mod et folketingsvalg. Jeg kan ganske enkelt ikke se, at Jan Køpke nogensinde har ført et eneste stykke politik, som har bidraget eller haft til formål at bidrage til Kolding Kommunes udvikling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce