Annonce
forside

Hvad foregår der egentlig i og omkring Tønder kommune?

Læserbrev: I teknik & miljø hober der sig tilsyneladende den ene 'møgsag' op efter den anden: Mystikken om det monstrøse afsnit om kæmpe havvindvindmøller og "repowering" af gamle med videre, heliporten i Havneby, ødelæggelsen af den historiske Fiskbæk Bro og chikanen ved indkørslen til Løgumkloster fra Branderup med flere, store som små?

Heliportsagen skal ifølge JV Tønder nu opklares af en "task force".

Hertil kommer harske læserbreve i de seneste dage som reaktioner på det intetsigende "Rig på tur" slogan, og i kølvandet herpå om borgmesterens åbenbare dobbelte roller.

Hvad venter der os mon så mere af besynderlige forhold i forvaltningen, som dem om de møder med Erhvervsstyrelsen blandt andet, som planchef Lars Erik Skydsbjerg med følge har deltaget i, og som efterfølgende avler en stærk mistanke i vore sind om, hvordan og hvorfor vindmølleafsnittet i Kommuneplan Tønder 2017-2029 overhovedet er blevet til og medtaget i den?

Nå ja, hvis borgmesteren ikke kan klare ærterne selv - sammen med kommunalbestyrelsen, så okay da med den "task force"!

Under indtryk af alle disse 'møgsager', vi foreløbigt har fået kendskab til, opfordrer vi borgmesteren, økonomiudvalget, formanden for teknik & miljø og hele kommunalbestyrelsen til at drage omsorg for, at denne "task force" sammensættes af neutrale, eksterne sagkyndige til at afdække og afklare alle disse 'møgsager' ikke blot for fremtiden, men uomgængeligt også bagud, hvis det skal give mening med denne "task force" for vores, borgernes, penge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Grebet i luften: En køn historie

Tilbage i 1990erne undersøgte danske forskere hvilken voksen, der havde størst betydning i et barns liv. Måske til irritation for ligestillingsfrontkæmperne tronede mor øverst på soklen og sikkert med et guddommeligt lys i baggrunden. Herefter fulgte yndlingspædagogen i børnehaven, legekammeraterne, og så fremdeles nedad på ranglisten, indtil far dukkede op. På samme plads som tilfældige bekendte af familien og naboens kat. Det var en værre historie, og siden har mange mænd oppet sig gevaldigt og lært at gå med babysele, ja nogle har strammet sig virkelig an og fået en fødselspsykose. Ellers også hænger det måske sammen med, at begreberne familie og far og mor er blevet mere elastiske størrelser, hvilket kan give udviklende samtaler på legepladsen: - Hvem er den dame der? - Det er min mor. - Hvem er så damen ved siden af? - Det er min far. Endelig er der dem, der helt undgår konflikten om far og mor ved at introducere udtrykket en forælder. Smag på ordet. En kønsneutral sutsko. Men det passer måske godt til en tid, da køn er i vælten og noget man vælger, lige som man vælger skjorter fra bøjlen. På Facebook kan man efter sigende vælge mellem 71 køn. Det kan selvfølgelig give beskæftigelse på de lange vinteraftener – lidt lige som at lægge puslespil med 1500 brikker - men jeg ikke er sikker på, at jeg har lyst til at tænke på, hvordan nummer 71 ser ud. Hvordan er det endt der? Og hvornår kommer fænomener som ”mors dag ”og ”fars dag” under beskydning? For det ligner strengt taget en kønsstereotyp af de værre. Man kunne med held – det ville også være meget rationelt – finde det svenske udtryk ”hen” frem. Så kan man slå de to dage sammen og undgå i hvert fald én tur i butikker: - Værsgo og glædelig hens dag. Jeg er så ikke sikker på, at de kvinder, der havde vænnet sig røde roser og dyr chokolade, vil blive begejstret for en gave af mere neutral karakter. Et kinesisk waterpas til 20 kroner eller hvad man i en anden kønsstereotyp tid ville give som fars dags gave. Tværtimod er jeg ret sikker på, at hammeren ville falde. Men selvfølgelig ikke fars hammer.

Annonce