Annonce
Debat

Hvad forhindrer Billund Kommune i at give god ældrepleje nu?

Læserbrevsskribent er ikke særlig begejstret for statsministerens nytårstale, hvor hun varslede en ny ældrelov. Arkivfoto: Signe Goldmann

Læserbrev: Den socialdemokratiske byrådsgruppe i Billund Kommuner hilser i læserbrevet "Statsministeren vil starte forfra på ældreområdet: Vi er klar" det udspil på ældreområdet, som Mette Frederiksen fremlagde i sin nytårstale, velkommen.

Gruppen skriver, at udspillet "vil nemlig gøre, at vi som kommune i højere grad kan tilrettelægge plejen, så den enkelte ældre får den pleje, der lige nøjagtig er behov for."

Jeg vil gerne bede Kris Jensen Skriver (S) give en række eksempler på regler fastsat af staten, der forhindrer Billund Kommune i at give den enkelte ældre nøjagtigt den pleje, der er behov for.

Annonce

Mette Frederiksen ved godt, at både sundhedsvæsenet og ældreplejen ligger i ruiner.

Hun har haft store udfordringer med strejkende sygeplejersker. Hun ved godt, at hun ikke kan løse udfordringerne på både sundheds- og ældreområdet inden næste valg. Derfor prøver hun taktisk og kynisk desperat at lade kommunerne få ansvaret for de skandaløse forhold i ældreplejen inden næste folketingsvalg.

I nytårstalen sagde Mette Frederiksen, at det ikke er tiden at tale om reformer i sundhedsvæsenet på grund af de store udfordringer, man har her.

Samtidig vil hun straks have lavet en helt fundamental reform af ældreplejen, på trods af at udfordringerne her er mindst lige så store som i sundhedsvæsenet.

Kan Kris Jensen Skriver mon forklare den manglende konsistens i argumenterne?

Jeg vil gerne bede Kris Jensen Skriver (S) give en række eksempler på regler fastsat af staten, der forhindrer Billund Kommune i at give den enkelte ældre nøjagtigt den pleje, der er behov for.


Den socialdemokratiske byrådsgruppe har skrevet dette svar:

Først og fremmest tak for din store interesse i det lokalpolitiske i Billund Kommune. Det er dejligt, at der også udover kommunegrænsen er interesse for, hvad vi politikere mener og bør mene.

Det er ikke vores opgave som politikere at kunne opremse den ene lovgivning efter den anden. Vi kan forholde os til, at dokumentationen for alvor er rykket ind på ældreområdet, og at de dygtige medarbejdere, som vi har på området, derfor bruger for meget af deres tid der. I stedet ser vi gerne, at medarbejderne bruger deres tid til pleje og omsorg hos borgerne. Vi tror faktisk på, at det er det, man gerne vil, når man arbejder inden for ældreområdet.

Vi tror også på, at det netop er medarbejderne, der bedst selv kan planlægge deres tid. Derfor talte vi også i valgkampen for at kigge mod den model, man har indført i andre kommuner med mere selvstyrende teams. Vi er klar til at indgå i arbejdet med at få forenklet tingene på ældreområdet og på at få peget fokus ind på det, som det egentlig handler om: Plejen.

Vi lytter os til, at man har haft stor succes med en forenkling i Middelfart Kommune. Det kan vi også få. I processen med at få dette tilrettelagt, vil vi gerne lytte til, hvad medarbejdere og eventuelt pårørende oplever. Det er nemlig lige præcis her, man ved, hvad der kan gøres anderledes.

Annonce
Debat For abonnenter

Øretæve til vores norske brødre og søstre: Den samling forbrydere burde I aldrig have tilladt at sætte fødderne på norsk fjeld

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Tønder

Jagten er gået ind på Trine Jepsens efterfølger: Hvem skal være ny direktør på Schackenborg?

Billund

Grindsteds debutant fik aftenens største bifald: Endnu en sejr bringer Grindsted tæt på topholdene

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

Esbjerg For abonnenter

Simon købte sin mormors hus, rev det ned og bygger nyt: Flere og flere forløser nybyggerdrømme i midtbyen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Erhverv

27-årig iværksætter køber flagstangsfabrik: - Det har været svært at vælge at sælge

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Varde

Frantz og Margit har mærket interesse for at købe velkørende forretning: - Men hjertet banker for, at den fortsat skal skabe liv i hjembyen

EfB For abonnenter

Groggy målmand, hjemsendte spillere og en regulær drømmekasse fra distancen - alt om EfB's træningskamp mod Thisted får du lige her..

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

Annonce