Annonce
Læserbrev

Hvad handlede mødet med landbruget i virkeligheden om?

Man kunne i en artikel i JydskeVestkysten i denne uge se, at der havde været afholdt et møde mellem Venstre og landbruget. Mødet var kommet i stand på initiativ af Sydvestjysk Landboforening og foregik hos formand Niels Laursen i Lustrup.

I et nyhedsbrev udgivet af SAGRO står der: "Helt konkret er det aftalt at indlede en proces, hvor de ca. 10 største landbrug får et særligt forum, hvor de kan få afstemt deres fremtidsplaner med den kommunale myndighed. Det særlige forum vil bestå af repræsentanter for Esbjerg Kommune samt direktør Flemming Nør-Pedersen, Landbrug & Fødevarer, og samme organisations miljøchef, Anette Christiansen." Og i en billedtekst står der: "God stemning efter forhandlingerne i Lustrup".

Der har altså fundet forhandling sted, og åbenbart er der indgået en aftale på pågældende møde.

Det er meget påfaldende, at borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) og gruppeformanden fra Venstre, Kurt Bjerrum, holder et møde på kommunens vegne og med kommunale embedsfolk om fremtidigt samarbejde med landbruget uden andre i byrådet havde kendskab til mødet eller var inviteret med.

Og hvem og hvor har man aftalt repræsentationen fra kommunen? Og hvor har man aftalt og koordineret et forhandlingsmandat på byrådets vegne? Det kan da ikke være en embedsmand, der bagefter skal udarbejde og fremlægge sager fra området på et uvildig og neutral grundlag for politikerne.

Der er alene tale om et forum mellem landbruget og partiet Venstre, og det er de selvfølgelig i deres gode ret til, men så kan man jo ikke kalde det et høringsforum. Og et sådant partimøde burde også være uden kommunale embedsmænd.

Jeg har været med i byrådet i 30 år og erindrer ikke, at man på kommunens vegne holder møde og forhandler om en fremtidig samarbejdsgruppe, som skal påvirke sagsbehandlingen, uden at det respektive fagudvalg er inddraget og spiller en rolle. Jeg er medlem af Plan- & Miljøudvalget, og jeg har intet hørt om mødet. Jeg skulle læse det hele i avisen.

Mødet var tilsyneladende hemmeligt for store dele af byrådet. Derfor er det nærliggende at tro, at mødet, hvor formand Martin Merrild fra Landbrug & Fødevarer var kaldt til Esbjerg Kommune, i virkeligheden handlede om at skabe ro internt i Venstre fremfor ønsket om en reel dialog med byrådet i Esbjerg og det respektive fagudvalg. Den seneste tid har vi kunnet læse, at borgmesteren og Venstres gruppeformand i Esbjerg Byråd har været i konflikt med Venstre på Christiansborg. Jesper Frost Rasmussen har f.eks. i JydskeVestkysten ment, at Venstres fødevareordfører i Folketinget mangler format...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce