Annonce
forside

Hvad må politikere bruge kommunen til

Læserbrev: Kunne man forestille sig, at S og SF bad kommunen om at stille op med et børnearrangement i forbindelse med 1. maj? Det tror jeg næppe, de to partier ville få lov til. Ikke desto mindre skete noget lignende i forbindelse med højrefløjens grundlovsarrangement på Skamlingsbanken, hvor Venstre bad kommunen lave et krible-krable arrangement. Samtidig reklamerede kommunen samlet på sin platform for både det politiske og de kommunale arrangementer. Måske har jeg overset noget, men jeg har aldrig forstået, at vi politikere skulle have sådan en generel adgang til at kunne bestille et arrangement ved kommunen i forbindelse med vores politiske møder. Men skulle det være tilfældet, burde det jo nok være lige for alle politiske partier? Og er det overhovedet i orden - eller lovligt - at bruge skattekroner på politiske arrangementer? Det burde vi nok have en diskussion om.

Derimod har politiske partier længe haft mulighed for at få en medarbejders viden stillet til rådighed, når disse ønskede at blive klogere på en sag. Ofte bliver der endda i forbindelse med forskellige politiske sager i byrådet opfordret til, at partierne benytter sig af det, hvis de vil vide mere om fx marinaen og integrationen i kommunen. Det synes jeg faktisk både er godt og berigende for den politiske debat - og også at den kan foregå åben for offentligheden. Samtidig er partierne ligestillet i disse sager.

Der er altså forskel på de to sager. I den ene sag er alle partier stillet lige i forhold til et sagligt behov for mere viden, og i den anden bruges kommunens medarbejdere til at understøtte et politisk arrangement for bestemte partier. Muligvis er skillelinjerne svære at få øje på, men kommunens medarbejdere risikerer at komme i fedtefadet, fordi der ikke er et klart regelsæt for hvor meget, hvornår og hvordan man kan bruge kommunens kompetencer som politiker. Derfor bør debatten fremadrettet dreje sig om at få klarhed om det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce