Annonce
Haderslev

Hvad mener det tavse flertal om kompensationerne?

På torsdagens borgermøde var det Forsvarets udsendte Per Pugholm Olsen, som stor for skud med kritiske spørgsmål. Foto: Larz Grabau
Torsdagen borgermøde var det nok mest velbesøgte om F-35. Men af de 600-700 deltagere var det de færreste, som kom til orde. Og det var hovedsagelig kritiske røster.
Annonce

VOJENS: Overskrifterne på torsdagens borgermøde i Vojens Hallerne om flystøj blev strammet lidt for meget i skyndingen. Det har blandt andet mødedeltager John Holmstrup, som selv bor i god afstand inde i Haderslev by, reageret på.

– Der var ganske rigtigt nok 600 til stede, men det var langt fra alle, der var utilfredse. Mens der var mulighed for at stille spørgsmål, var der cirka 31, der markerede, og cirka 12 kom til orde, og cirka seks medførte klapsalver fra cirka halvdelen af salen, konstaterer John Holmstrup.

Han mener også, at flere indlæg faldt udenfor formålet med mødet.

– Når man så ud over de deltagende og på billederne i dagens artikel, er det tydeligt, at det er meget få, der kan have boet omkring Flyvepladsen før 1944/53. Altså er de frivilligt flyttet til området, og huspriserne har afspejlet, at der ligger en militær flyvestation i nærheden med de gener og usikkerheder, dette måtte medføre.

En del kan selvfølgelig være født og/eller opvokset i området, uden de selv har valgt det.

Og siden tyskerne tvangsflyttede beboere for at oprette flybasen, og det danske flyvevåben overtog, er der sket en flere store ændringer. Det mener han også skal tages med i ligningen.

– For 50 år siden var der tre kampfly eskadriller og en trænings eskadrille med næsten 100 fly. For 15 år siden var der 59 F-16 fly. Nu er der cirka 30, og i fremtiden cirka 22 F-35. Der er siden flyvestationens oprettelse aldrig blevet fløjet så lidt som nu, og det bliver sandsynligvis og forhåbentligt mindre i fremtiden. Det burde tilflytterne i stedet glæde sig over. Og de har endda fået ti år til at se tiden an.

Annonce

Tavs kommune

Under borgermødet var det Forsvaret, der blev skudt på. Men kommunen bærer også en del af ”skylden” for den nuværende situation, mener han.

– Flere af de kritiske indlæg skulle ikke være adresseret til Forsvaret, men til kommunen, der har kæmpet for at få kampflyene til Skrydstrup, selvom Forsvaret helst ville have haft dem til Karup, hvilket også havde været billigere. Desværre var kommunen ikke ”synlig” på mødet, men lod Forsvaret stå på mål for en politisk beslutning. Nu har kommunen også fralagt sig opgaven og ansvaret med at måle lydniveauet.

Og så er der en regning at betale.

– Der er lavet en meget flot og generøs løsning på et trods alt lille antal beboere/tilflytteres problemer, som jo skal finansieres af hele landets skatteydere, gør han opmærksom på.

JydskeVestkysten tager gerne imod flere reaktioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce