Annonce
Haderslev

Hvad mener det tavse flertal om kompensationerne?

På torsdagens borgermøde var det Forsvarets udsendte Per Pugholm Olsen, som stor for skud med kritiske spørgsmål. Foto: Larz Grabau
Torsdagen borgermøde var det nok mest velbesøgte om F-35. Men af de 600-700 deltagere var det de færreste, som kom til orde. Og det var hovedsagelig kritiske røster.

VOJENS: Overskrifterne på torsdagens borgermøde i Vojens Hallerne om flystøj blev strammet lidt for meget i skyndingen. Det har blandt andet mødedeltager John Holmstrup, som selv bor i god afstand inde i Haderslev by, reageret på.

– Der var ganske rigtigt nok 600 til stede, men det var langt fra alle, der var utilfredse. Mens der var mulighed for at stille spørgsmål, var der cirka 31, der markerede, og cirka 12 kom til orde, og cirka seks medførte klapsalver fra cirka halvdelen af salen, konstaterer John Holmstrup.

Han mener også, at flere indlæg faldt udenfor formålet med mødet.

– Når man så ud over de deltagende og på billederne i dagens artikel, er det tydeligt, at det er meget få, der kan have boet omkring Flyvepladsen før 1944/53. Altså er de frivilligt flyttet til området, og huspriserne har afspejlet, at der ligger en militær flyvestation i nærheden med de gener og usikkerheder, dette måtte medføre.

En del kan selvfølgelig være født og/eller opvokset i området, uden de selv har valgt det.

Og siden tyskerne tvangsflyttede beboere for at oprette flybasen, og det danske flyvevåben overtog, er der sket en flere store ændringer. Det mener han også skal tages med i ligningen.

– For 50 år siden var der tre kampfly eskadriller og en trænings eskadrille med næsten 100 fly. For 15 år siden var der 59 F-16 fly. Nu er der cirka 30, og i fremtiden cirka 22 F-35. Der er siden flyvestationens oprettelse aldrig blevet fløjet så lidt som nu, og det bliver sandsynligvis og forhåbentligt mindre i fremtiden. Det burde tilflytterne i stedet glæde sig over. Og de har endda fået ti år til at se tiden an.

Tavs kommune

Under borgermødet var det Forsvaret, der blev skudt på. Men kommunen bærer også en del af ”skylden” for den nuværende situation, mener han.

– Flere af de kritiske indlæg skulle ikke være adresseret til Forsvaret, men til kommunen, der har kæmpet for at få kampflyene til Skrydstrup, selvom Forsvaret helst ville have haft dem til Karup, hvilket også havde været billigere. Desværre var kommunen ikke ”synlig” på mødet, men lod Forsvaret stå på mål for en politisk beslutning. Nu har kommunen også fralagt sig opgaven og ansvaret med at måle lydniveauet.

Og så er der en regning at betale.

– Der er lavet en meget flot og generøs løsning på et trods alt lille antal beboere/tilflytteres problemer, som jo skal finansieres af hele landets skatteydere, gør han opmærksom på.

JydskeVestkysten tager gerne imod flere reaktioner.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Mere end otte år efter lukning: Sygehus i ni etager endelig solgt til ukendt investor

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Kolding For abonnenter

Dagen efter at udviklingshæmmet dreng blev glemt og efterladt alene i SFO: Ni-årig infantil autist løb væk, uden at personalet opdagede det

Billund

Før bestod livet af chips og snoller på sofaen: Efter sit halvmaraton er en anden drøm rykket tættere på

Haderslev

To år mere med streetfood: Allerede inden åbningen i begyndelsen af juni er lejeaftalen på prominent havnefront blevet forlænget

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Aabenraa

Anden sure smiley i træk: Kendt restaurant havde opbevaret fisk for varmt - indehaver lægger sig fladt ned

Erhverv For abonnenter

Køreskole er pludselig lukket: Tidligere direktør er sygemeldt, og elever kan ikke få pengene igen

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Varde

Makkerpar genåbner kendt restaurant efter tre års mørke: Nu er de oppe på to spisesteder sammen

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Esbjerg

Lejlighedsopgang evakueret ved køkkenbrand: Beboer tilset af ambulance

Erhverv For abonnenter

Derfor skriver avisen om de klamme beskeder: Det er vigtigt, at chefer opfører sig ordentligt

Esbjerg

Kommune afviser at indføre regler for udklædning på sidste skoledag: - Vi skal passe på med at lade os krænke

Annonce