Annonce
Trekantområdet

Julebelysning på Vejle Vindmølle vækker undren: 'Det er Kejserens nye klæder'

Julebelysningen på Vejle Vindmølle minder om Kejserens nye klæder - man har ikke fået noget for pengene, mener en læser. Foto: Flemming Larsen
De farverige spots på Vejle Vindmølle minder om Kejserens nye klæder. Kejseren fik heller ikke noget for pengene, mener en læser.
Annonce

Vejle: "Jamen, han har jo ikke noget tøj på!"

Du kender måske H.C. Andersens eventyr om Kejserens nye klæder. Om det var dette eventyr, en læser tænkte på, da hun så rødt ved første øjekast på julebelysningen på Vejle Vindmølle onsdag aften, kommer vi tilbage til.

- Det kan da ikke passe, at det har kostet 50.000 kroner, at møllen nu lyser rødt i stedet for hvidt, siger hun med et lidt overbærende smil.

Annonce

Splinternye spots

Hos Solar Danmark har man en fornuftig forklaring på prisen.

- Der er blevet monteret helt nye spots. Og for at man kan lyse en så stor flade som Vejle Vindmølle op, kræver det nogle helt specielle spots, hvilket også hænger sammen med, at der i spottene er indbygget intelligent styring, så der kan skiftes mellem forskellige farver, siger Martin Frederiksen, belysningskonsulent hos Solar Danmark.

Han oplyser, at de nye spots kun bruger en femtedel af den strøm, som de gamle spots brugte.

- Så jeg synes, kommunen har fået meget for pengene, siger Martin Frederiksen.

Tilbage til Kejserens nye klæder: De to svindlere burde i det mindste have givet kejseren lidt tøj på, så han havde fået lidt for pengene. Eller have undladt at lade kejseren gå nøgen gennem byen.

Fra vores undrende læser lyder det:

- Jeg kan ikke lade være med at tænke på kommentaren fra belysningskonsulenten fra Solar, (Martin Frederiksen, red.), da han blev spurgt, om det ikke ville være muligt at etablere en løsning i år, så man for eksempel med laserlys skabte en optisk illusion, hvor møllen havde vinger? Og hvortil han svarede, at "der er masser af muligheder, men det er ikke muligt på grund af økonomien. Så havde det heddet 50.000 euro og ikke 50.000 kroner."

Annonce

Lokal elinstallatør

- Det er derfor, julebelysningen minder mig om Kejserens nye klæder, lyder det fra læseren, der også undrer sig over, at man hos Vejle Kommune i det mindste ikke gav opgaven til en lokal elinstallatør.

Kultur- og idrætsudvalget blev forelagt to bud på en julebelysning, og politikerne valgte Vejen-virksomheden Solar Danmarks bud.

- Udvalget valgte Solar Danmark, fordi de havde ekspertisen og kunne løse opgaven her og nu, siger stabschef i afdelingen for Kultur & Sundhed Thomas Frank.

Der var også var nogen, der takkede nej til opgaven, fordi de ikke havde tid.

Det er i øvrigt det lokale firma AC, der har lavet den nye belysning på Vejle Vindmølle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Annonce