Annonce
Vejen

Hvad skal barnet mon hedde

Klebæk Høje ved Bække er fredag kl. 14 rammen om navngivningen af landsbyklyngen. JV-foto

BÆKKE: Fredag Kl. 15 afsløres det nye navn på landsbyklyngen - samarbejdet mellem Hovborg, Lindknud, Gesten, Bække og Gjerndrup ved en lille højtidelighed på Klebæk Høje, Klebækvej 5 ved Bække.

Deltagerne i klyngens møde for et par uger siden kunne foreslå navne, og arbejdsgruppen har nu udvalgt vinderen. Forslagstilleren får sin gevinst ved sammenkomsten på fredag, oplyser Kirsten Bruun fra arbejdsgruppen.

Klyngens formand, Thomas Matthesen, Hovborg byder velkommen, og derefter vil Kirsten Bruun fortælle om baggrunden. Deltagerne får en forfriskning, før vinderen præsenteres.

- Vi gør det, fordi vi sammen står stærkere i forhold til at nå et fælles mål. Med det nye navn vil vi sætte fokus på en stærk udvikling der binder vores landsbyer tættere sammen, siger Thomas Matthesen.

- Vores mål er, at vi i løbet af det næste år kan igangsætte en udvikling i alle fem landsbyer, at få øget bosætning, at få flere turister til hele området, at udnytte hinandens ressourcer i alle byer, for sammen kan vi meget mere.

Landsbyklyngen er støttet af DGI, Realdania, Lokale & anlægsfonden og Vejen Kommune.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce