Annonce
Læserbrev

Hvad vælger du?

Annonce

Læserbrev: Du har mange valg i dit liv. Hvilken uddannelse? Om lidt er der valg til Folketinget. Hvilket parti? Hvilken kandidat?

Mange har taget et valg vedrørende fagforening. Engang var det valg let, fordi forældrene mindede søn/datter om at komme i fagforening. I dag begynder nogen på at arbejde, men melder sig ikke ind i fagforening. Nogle tager valget, men vælger det billigste tilbud. Måske en såkaldt gul fagforening.

Jeg vil gerne opfordre til at vælge en rigtig fagforening. Selv arbejder jeg på et lager, og er medlem af HK. Mit valg skyldes blandt andet, at min arbejdsplads har overenskomst med HK. Den gule fagforening kan ikke hjælpe mig lige så godt. HK har kompetente medarbejdere i sektoren Handel, som kender branche og overenskomst ud og ind. HK kender også arbejdspladsen, fordi vi har tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentanter, som er både mine og HK's repræsentanter.

Mit valg er også ideologisk. Jeg skal som arbejdstager sikre rettigheder i en fremtid, som ser ud til at blive turbulent med ny teknologi, digitalisering og globalisering. Med et faldende medlemstal i de rigtige fagforeninger, står du og jeg svagere over for arbejdsgiver, når der skal forhandles ny overenskomst.

Derfor har jeg en opfordring! Meld dig i en rigtig fagforening og vær solidarisk. Det er et godt valg!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes, og baråbningstider udvides i fase 4  

Varde

Blåvand under angreb - igen

Esbjerg

Skole, gymnasium og fodboldklub sender hundredevis af unge i selvkarantæne: Mundbind kan være på vej til skolerne

Annonce