Annonce
Debat

Hvem er den næste Else?

Annonce

Læserbrev: Hurra for Ekstra Bladet, der lever op til navnet ”Tør – hvor andre tier”. Ekstra Bladet tør bryde alle fogedforbud og bragte modigt på deres hjemmeside uddrag af de modbydelige og opsigtsvækkende TV2-optagelser af 90-årige demente Else, der blev udsat for groft nedværdigende behandling på et plejehjem i Aarhus. Ekstra Bladets tv-sending har sendt chokbølger gennem det danske samfund og har nået politikere, der naturligvis står i kø for at kommentere skandalen.

Der bor 40.000 af vore ældre medborgere på plejehjem. Langt de fleste behandles godt af et  dygtigt personale. Men husk, at vore ældre på plejehjem har en gennemsnitlig restlevetid på under et år. På Hospice taler vi om uger.

De har betalt bunkevis af kroner i skat til samfundet, og de har berettiget både krav på og brug for en god sidste tid. Vi kan ikke være bekendt at behandle vore ældre på den her måde, som er blevet normalt i det danske egoist-samfund. Vore ældre, der er for svage til eget hjem, er placeret på plejehjem, hvor de dagligt ser bedemanden hos naboen.Vi kan ikke være bekendt at behandle vore ældre på den her måde, som er blevet normalt i det danske egoist-samfund.

Henrik Skov


Men i al kritikken mod det offentlige system peger pilen desværre også kraftigt tilbage mod de pårørende. Der er meget kritik af lande som Italien og Spanien. Glem kritikken. Her bliver de ældre familiemedlemmer betragtet som naturlige overhoveder. De er højtskattede og respekterede medlemmer af familien. Det er muligt, at de sidder og knirker i et hjørne, men de har stor positiv værdi for børn og børnebørn. Ja, for hele familien. De ældre giver værdifuld viden og kærlighed videre. I Danmark er den kærlighed låst inde på triste plejehjem. Inden I succesrige, selvfede danskere kaster jeres kritik mod offentlige plejehjem: Hvad gør I egentligt selv? Hvem bliver den næste Else?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa For abonnenter

Afstandskrav er lempet: Skolerne er klar til næsten normale skoledage

Annonce