Annonce
Sydjylland

Hvem er din favorit til Frivillighedsprisen 2020

Røde Kors' patientstøtter modtog sidste år en frivillighedspris på 10.000 kroner. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Så er det nu, du kan være med til at bestemme, hvem der fortjener at få en pris for sit frivillige arbejde på sygehuse og sociale centre i Region Syddanmark. Der er en samlet præmiesum på 70.000 kroner.

Der er tre vindere

Der udvælges tre vindere til henholdsvis hovedprisen på 50.000 kroner og to priser på hver 10.000 kroner.

Sidste år gik hovedprisen til unge frivillige fra Ungdommens Røde Kors i Odense. Flere gange om ugen arrangerer de forskellige caféer for indlagte børn og unge på H.C. Andersens Børne- og Ungehospital, OUH.

De to andre priser gik til støtteforeningen Hjertet på Rette Sted fra Børne og Ungeafdelingen på Sydvestjysk Sygehus og Patientstøtterne fra Geriatrisk Afdeling på Svendborg Sygehus.

Frivillighedsprisen gives for at påskønne den frivillige indsats for regionen og de syddanske borgere og for at anerkende de medarbejdere og afdelinger, der gør et stort stykke arbejde for at inddrage frivillige.

Præmiepengene går til den afdeling eller institution, som vinderne er knyttet til. Her bruges de til at videreudvikle samarbejdet med de frivillige eller til at skabe endnu bedre rammer for den frivillige indsats i afdelingen eller på institutionen.

Annonce

Indstil din favorit

Man indstiller sin favorit eller favoritter ved at udfylde et indstillingsskema på Region Syddanmarks hjemmeside på rsyd.dk/frivillighedsprisen

Det skal ske inden 25. februar 2020.

Man kan indstille en enkeltperson eller en frivillig organisation, som gør eller har gjort en forskel for patienter, pårørende og borgere på et af regionens sygehuse, på et socialt center eller som førstehjælper. Man kan også indstille en afdeling, et center eller en medarbejder i regionen, som gør en særlig indsats for at styrke inddragelsen af frivillige.

Hver eneste dag er der rigtig mange borgere, som giver en frivillig hånd på regionens sygehuse, sociale centre og andre steder i sundhedsvæsenet. Det kan være en hånd at holde i, hurtig førstehjælp, en snak ung til ung eller en hæklet mus til de yngste patienter.

Uanset indsatsen, gør regionens mange frivillige en stor og uvurderlig forskel for patienter, pårørende og borgere og er med til at supplere den professionelle indsats på allerbedste måde.

- I Region Syddanmark oplever vi, at frivillige bidrager med noget særligt. De tilfører ekstra værdi til glæde for borgerne, og de supplerer medarbejdernes professionelle pleje, behandling og omsorg. Vi er meget taknemmelige, og vi vil gerne hylde de frivillige og være med til at sætte ekstra fokus på den store indsats, de yder. Derfor uddeler vi med stor glæde Frivillighedsprisen – i år for femte gang, siger regionrådsformand Stephanie Lose.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce