Annonce
Kultur

Hvem er mennesket bag dronningen: Mød forfatteren bag ny bog om vores jubilerende regent

To markante kvinder fik sig hjertelige grin, da de for nylig mødtes i Berlin. Men mens den tyske forbundskansler, Angela Merkel, selv valgte ikke at gå efter genvalg efter 16 år på posten, har dronning Margrethe ingen planer om at abdicere efter snart 50 år som regent. (Foto: Tobias Schwarz AFP Ritzau Scanpix)
Du kan på avisfordele.dk endnu nå at melde dig til JV Direkte-arrangement på mandag på Folkehjem i Aabenraa. Det er gratis for abonnenter.

Folkehjem i Aabenraa spiller en vigtig rolle i danmarkshistorien. Det var under det tyske styre hjemsted for de dansksindede sønderjyder, og det var fra Folkehjems balkon, at H.P. Hanssen til stor jubel fra 3000 tilhørere i november 1918 erklærede, at vejen til en sønderjysk genforening med Danmark lå åben.

Dermed er Folkehjem i sig selv et historisk monument, og det er ikke tilfældigt, at JydskeVestkysten har valgt at lade stedet lægge lokaler til et JV Direkte-arrangement på mandag fra kl. 16.30-18. Det handler nemlig om dronning Margrethes 50 års regentjubilæum til januar. Og så er det ekstra passende, at mødet finder sted i Kongesalen, hvor journalisten og kongehus-kenderen Thomas Larsen vil fortælle om sin nye bog, Monark og Menneske.

Stil spørgsmål

JydskeVestkystens chefredaktør, Mads Sandemann, interviewer Thomas Larsen om både tilblivelsen af bogen og dens indhold. Du får som deltager også mulighed for at stille spørgsmål.

I mange år var Thomas Larsen politisk kommentator på Berlingske Tidende, og han har ofte optrådt på tv i forbindelse med dronningens nytårstale. I foråret tog han tre måneders orlov for at skrive Monark og Menneske. Efter skriveorloven tiltrådte Thomas Larsen som politisk redaktør på Radio4, der ligesom JydskeVestkysten er en del af Jysk Fynske Medier.

Annonce

14 interviews

Thomas Larsen har i lang tid arbejdet på bogen, der består af 14 interviews, som er med til at kaste lys over dronningen som både privatperson og regent. Han har foruden dronningen selv talt med Kasper Holten, Bjørn Nørgaard, Erik Norman Svendsen, Flemming Kaul, Ulrik Federspiel, Mette Frederiksen, Minik Rosing, Trondur Patursson, kong Willem-Alexander, kronprins Haakon, kronprinsesse Viktoria, Birgitta Hillingsø og Marianne Haslund-Christensen.

Sådan melder du dig til

Du kan stadig nå at få plads til JV Direkte-arrangementet med Thomas Larsen på mandag kl. 16.30-18 på Folkehjem i Aabenraa. Du melder dig til på avisfordele.dk under fanen Oplevelser. Det koster 200 kroner, men er gratis, hvis du er abonnent på JydskeVestkysten.Annonce
Kultur For abonnenter

Hitler kaldte kendt slesvigsk kunstner "et svin" - alligevel tiggede han nazisterne om at komme ind i varmen: Anmelder giver ny bog om Nolde seks stjerner

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

De ældste elever på lokal skole er sendt hjem: En forælder er ramt af den nye omikron-variant

Kolding For abonnenter

Hunden Vaks vækkede ejer, da værksted med traktorer og udstyr gik op i flammer: - Han får nok et ekstra kødben til jul

Sydjylland

Flere kommuner oplever massive smittestigninger henover weekenden: En stikker af med 150 nye smittede siden fredag

Leder For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Genskabte sms-beskeder indhenter Barbara Bertelsen

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Sydjylland For abonnenter

Madelaine frygtede at dø, før hun nåede operationsbordet: Nu frygter hun at lang ventetid rammer andre

Kultur

Det bliver Suspekt: Kløften er klar med fire nye navne

Tønder

Politijagt med 160 kilometer i timen: Blev stoppet med søm-måtte

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Haderslev

Den danske Navalny: Mogens Rerup anker sin dom til landsretten

Sønderborg For abonnenter

Snavset og spor efter gamle madrester: Spisested indkasserer anden bøde på et år

Esbjerg

Nu skal palleløfteren være selvkørende: Robotfirma og producent af internt transportudstyr i samarbejde

Annonce