Annonce
forside

Hvem har ansvaret?

Læserbrev: Jeg undres, når et kommunalbestyrelsesmedlem skriver, at ledelsen i Tønder Kommune ikke virker. Thomas Ørting sidder som kommunalbestyrelsesmedlem, altså det øverste organ i ledelsen af Tønder Kommune. Derfor har han et medansvar for at få det til at fungere. Vil han dette?

Det virker mere på mig, som om Thomas Ørting er sat i verden for at lave så meget støj, at de sager, der kræver ledelse, ikke kan blive fuldt til dørs. Behandling af støj fra Thomas Ørtings side optager så meget tid ved borgmesteren, kommunalbestyrelsen og administrationen, at tiden går fra at lede kommunen.

Så vidt jeg mindes, var Thomas Ørting selv formand for Rømø Havn, og det er formandens pligt at holde de involverede parter, herunder ejeren Tønder Kommune velorienteret og informeret.

Konklusionen må derfor være, at Thomas Ørting er medansvarlig for, at situationen på Rømø er endt, som den er.

Det er altid let at tale tingene ned, men så svært at være positiv. Brugte Thomas Ørting al den energi konstruktivt, kunne vi virkelig flytte Tønder Kommune, vi står mere end klar i Venstre til at rykke Tønder Kommune, og hold op hvor kunne vi komme langt.

Vi kan klare alt, hvis vi ikke brugte tiden til at bekæmpe hinanden, men satte os ned og tænkte, hvad er bedst for Tønder Kommune. I Venstre er fællesskab lige præcis en del af vores motto.

Et kommunalbestyrelsesmedlem skal ikke bare stå på sidelinjen og råbe, men være en del af fællesskabet, hvilket må være min opfordring til Thomas Ørting.

Venstre har taget ansvar og vil have undersøgt sagen. Vil Thomas Ørting kun have denne proces trukket i langdrag?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce