Annonce
Sport

Hvem pokker tænker da på ishockey lige nu?

Rasmus Mohr, Johannes Røgilds og Marco Petersen har fået deres ishockeyfremtid på plads. Og den unge trio fortsætter i lyseblåt. Foto: A. Stollig

Det gør de faktisk både hos Esbjerg Energy og hos SønderjyskE, hvor sportschef Kim Lykkeskov netop har lukket aftaler med en ung trio.

Sommertræningen er i fuld gang - og lige om lidt tjekker hele truppen ind til en ny sæson.

Sådan er det også hos SønderjyskE, hvor sportschef Kim Lykkeskov i samarbejde med tilbagevendte Mario Simioni og assistenttræner Søren "Tiffi" Nielsen knokler for at få fundet de 22 spillere til den kommende sæson.

Nu er der så lavet aftaler med yderligere tre spillere. Nemlig to unge backs og en forward, der alle var inde omkring ligaholdet i sidste sæson.

Lad os tage backen Rasmus Mohr først. Han blev i sidste sæson belønnet med en kontrakt og kvitterede med seks point i 54 kampe.

- Jeg er glad for, at Rasmus har valgt at forlænge kontrakten. Han ser frem til at spille under det nye trænerteam og spille sin chance i jagten på mere spilletid og ansvar, siger sportschef Kim Lykkeskov.

Johannes Røgilds stod for 47 point på 1. divisionsholdet, og han var dermed blot et enkelt point fra at blive topscorer i rækken. Samtidig gjorde den unge forward det fint, når han fik chancen på ligaholdet.

- Som følge af vores mange skader, så fik Johannes en del spilletid sidste sæson. Han gjorde det rigtigt fint og leverede også flot i 1. division. Han er en god knægt, og nu får han helt fortjent chancen med en ungdomskontrakt, tilføjer Kim Lykkeskov.

Endelig er der også blevet plads til Marco Petersen, der i sidste sæson var med på U18-landsholdet.

- Marco, der ligesom Johannes står foran en vigtig sommertræning, sugede en masse erfaring til sig i sidste sæson. Det er vigtigt, at han nu bygger flere lag på og får masser af istid.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce