Annonce
Esbjerg

Hvem reddede Axels liv: Familie ønsker at takke redningsmand fra Ribe efter voldsomt hjertestop

En ambulance bragte lørdag 10. oktober en 71-årige tysker til Odense Universitetshospital efter han havde fået hjertestop i Ribes gågade. Familien håber, de kan finde frem til den eller de personer, der hjalp deres fader. Arkivfoto: Michael Bager
Familiemedlemmer i Tyskland samt venner i Ribe ønsker at finde frem til den eller de personer, der formentlig reddede en 71-årig tyskers liv i Ribes gågade lørdag 10. oktober. Familien ønsker at sige personligt tak på vegne af faderen, der stadig ligger på intensivafdelingen på Odense Universitetshospital.
Annonce

Ribe: Igennem 60 år har Susanne Hansen med familie fået besøg af et tysk vennepar, der ofte er kommet på besøg i Ribe. Oktober måned 2020 var ingen undtagelse, men 10. oktober omkring kl. 14 kom 71-årige Axel ud for en voldsom ulykke, fordi han i gågaden fik et hjertestop, hvorefter han faldt om og hamrede hovedet i gadens brosten.

Den formentlig eneste grund til, at Axel lever i dag, er, at en ung mand reagerede meget hurtigt. Han kom med en hjertestarter og udførte hjertemassage, indtil der kom en ambulance. Fordi alting herefter forløb hurtigt og kaotisk, nåede familien aldrig at sige tak.

Det ønsker både Susanne Hansen og familien i Tyskland at gøre, men de ved ikke hvem den unge mand var, der som den første hjalp Axel.

- Vi er ekstremt taknemmelige for flere personers hjælp i Ribe. Der var flere personer, som sprang til for at hjælpe. Der kom en ambulance og der kom en helikopter, politiet hjalp til og min mor kan huske, at flere andre personer i uniform også hjalp til med at stabilisere min far i forbindelse med transporten. En kvinde kom med tæpper til os, og en ung kvinde hjalp med at oversætte mellem dansk og tysk og hjalp min mor og de andre, der var med. Det hele tog en time, hvorefter han blev bragt til hospitalet i Odense, fortæller Axels datter Annekatrin fra hjemmet i Tyskland om de dramatiske timer i Ribe.

Annonce

Hjerte stoppede tre gange

- Min fars hjerte stoppede tre gange den dag, og han mistede en masse blod som følge af det slag, han fik i hovedet. Det var en forfærdelig oplevelse for alle, og i dag er min far stadig på intensiv, men han kan sidde, selv trække vejret og snakke. Han er selvfølgelig stadig forvirret, men situationen taget i betragtning føles det lidt som et mirakel, at han har det så godt, som han trods alt har det nu. Og det skyldes udelukkende, at han fik hjælp så hurtigt.

Annekatrin forklarer, hvordan hele familien er meget taknemmelige for den store hjælp, og specielt er Axel taknemmelig over for den første unge mand, der reagerede hurtigt og effektivt.

Ved du hvem der hjalp Axel?

Har du oplysninger omkring, hvem der hjalp 71-årige Axel fra Tyskland lørdag 10. oktober mellem kl. 14 og kl. 15 i Ribes gågade?

Så send en mail til journalist Kåre Welinder på kwe@jv.dk, hvorefter kontakten til familien og Susanne Hansen vil blive videreformidlet.

Både Susanne Hansen fra Ribe og familien i Tyskland håber, at det kan lade sig gøre at finde frem til den eller de personer, der reddede den 71-årige tyskers liv.

- Vores familie vil meget gerne sige et personligt tak, men vi ved ikke helt hvordan, fordi vi har vanskeligt ved at finde frem til vedkommende, siger Annekatrin, ligesom også Susanne Hansen i Ribe håber, at man kan finde frem til redningsmanden.

- Familien taler ikke dansk, og derfor har de bedt min mand og jeg om at prøve at finde frem til de personer, der reddede Axels liv, siger Susanne Hansen.

Axels hustru, en datter, svigersøn og børnebørn befinder sig netop nu på Fyn for at være så tæt som muligt på Universitetshospitalet i Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Annonce