Annonce
Debat

Hvem ringer klokkerne for?

Modelfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læserbrev:  Ernst Hemingway har skrevet bogen ”Hvem ringer klokkerne for”. Og desværre er det ikke et uvæsentligt spørgsmål.

Når skoleklokkerne ringer, så mangler der nemlig hver dag 1 elev pr. klasse i kommunens skoler, og vi kan selvfølgelig alle blive syge, men desværre er der ikke bare tale om en enkelt dag eller to med fravær, men meget mere. I gennemsnit sidder der i hver klasse 2-3 elever, for hvem fraværet er højere end 10 procent. Det er rundt regnet én måned pr. skoleår. Når de elever går ud af skolen, har de misset næsten et helt års undervisning.

Og det er ikke de enkelte elevers skyld – det er vores som samfund. Når elever bliver hjemme, er der noget, vi ikke lykkedes godt nok med, og det kan vi simpelthen ikke være bekendt.

Annonce

Højt fravær kan selvfølgelig skyldes mange ting, som for eksempel fysisk sygdom eller indstillingen i hjemmet til fravær og ferier. Men for mange handler et højt fravær også om mistrivsel. Det handler om elever, der får ondt i maven over at komme i skole, fordi man bliver mobbet og holdt udenfor, fordi man har så svært ved det faglige, at man helt har mistet modet eller måske det omvendte, hvor undervisningen ikke er udfordrende og varieret nok til at holde motivationen oppe.

Det er en samfundsopgave at gøre noget ved. Vi skylder vores børn og unge en bedre start på livet, og hver eneste kommune, herunder Tønder, bør have fokus på, hvordan vi kan bidrage til en højere trivsel blandt vores elever. Det vil jeg gerne være med til at arbejde for.

Annonce
Debat For abonnenter

Nu rabler det for EU-kommissionens formand. Von der Leyen vil drøfte tvungen vaccine

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Navne For abonnenter

Efter 20 år som førstemand er det snart slut: - Som borgmester står du forrest, når der er fest - men også når der falder brænde ned

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Debat For abonnenter

”Til arbejdet liv eller død!”

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Hvor er han altså bare vild inde i målet: Søren Rasmussen burde mindst tage fem år mere

Haderslev For abonnenter

76-årig blev igen dømt for bombetrusler mod Gram Slot

Billund

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København

Annonce