Annonce
Tønder

Hvem skal vinde Den Sociale Virksomhedspris 2019?

Tønder: En flot hæder og en kontant pengepræmie på 10.000 kroner. Det er, hvad der er på højkant, når Den Sociale Virksomhedspris skal finde sin modtager.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Tønder Kommune.

Prisen bliver uddelt én gang om året ved et stort Awardshow på ECCO Conference Center. Bag prisen står Arbejdsmarkedsudvalget, som gerne vil hylde en eller flere lokale virksomheder, der har gjort en ekstraordinær indsats for, at vi i Tønder Kommune har et rummeligt arbejdsmarked, hvor der er plads til alle.

Man kan indstille kandidater til hæderen frem til fredag den 4. oktober klokken 12. Et indstillingsskema kan findes på Tønder Kommunes hjemmeside.

For at komme i betragtning til at vinde Den Sociale Virksomhedspris 2019, lægger dommerne vægt på følgende kriterier:

Gode eksempler på:

- etablering af småjobs.

- et godt arbejdsmiljø og høj sikkerhed, som kan være med til at forebygge sygefravær.

- rekruttering gennem delejobs og fastholdelse af seniorer.

- på ansættelse af borgere med handicaps.

- ansættelse af voksenlærlinge.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce