Annonce
forside

Hvem taler sandt?

Læserbrev: Borgmester Henrik Frandsen udtaler, at JydskeVestkystens opdagelse og offentliggørelse af, at oplysninger om Slots- og Naturstyrelsens kritiske indsigelse vedrørende den planlagte heliport blev tilbageholdt ikke ændrer noget. Tværtimod - det ændrer da meget.

Der er jo kun to muligheder. Den ene, at borgmesteren ikke vidste noget - som han selv påstår. Den anden, at han vidste det.

Det siger helt almindelig logik også, at han må have gjort. Så vidt det oplyses, er borgmesteren, Bo Jessen og Lars Skydsbjerg personlige venner. Sagen er mega-profileret. Man har argumenteret for denne sag i flere år - dog uden et eneste økonomisk argument. Ikke et eneste budget er fremlagt.

Man har ansat en ekstra medarbejder fra Cowi, der på det sidste borgermøde om heliporten godt nok blev præsenteret som ingeniør hos Cowi - men som viste sig at være ansat i Tønder Kommune i stedet for.

Jeg har oplevet borgmesteren og Skydsbjerg på begge borgermøder om heliporten.

Både borgmesteren og Skydsbjerg var voldsomt opsatte på projektet. Borgmesteren mener sågar, at der er en lige linie mellem Rømøs kommandører og heliporten.

Der er derfor også voldsomt meget prestigetab i det, hvis projektet må tages af bordet. Og hvis man dermed samtidigt må erkende, at den 55 millioner kroner dyre nye mole har været spild af penge, at havnen aldrig kommer til at blive en konkurrent til Esbjerg Havn.

Den i januar omtalte stort anlagte turismeplan for Rømø, hvor kommunen også havde inviteret til borgermøde, er siden helt blevet syltet. Jeg har talt med en konsulent fra firmaet, der gav udtryk for, at et af omdrejningspunkterne i planen ville være en helt anden turistmæssig fokusering på Havneby. Jeg tror ikke, at han mente, at en heliport vil være en indlysende god idé.

Jeg kan slet ikke forestille mig, at borgmesteren ikke har vidst, at to ledende medarbejdere (hvoraf den ene er hans personlige ven) har været i København til møde i Erhvervsstyrelsen for at drøfte dette store prestigeprojekt. Og at han ikke fik at vide, at man ikke syntes om ideen, der måske ville kunne koste udnævnelsen til verdensarv.

Det lyder fuldstændig usandsynligt.

Derfor må borgmesteren have vidst det. Derfor er sagen meget problematisk. Så er det ikke kun embedsværket, der skjuler oplysninger for politikerne, men også borgmesteren, og sandsynligvis også Bo Jessen, der jo dog er udvalgsformand.

Alt dette er ret alvorlige betragtninger/tanker, som jeg ikke kan se, bare kan afvises med en virren med hovedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Grebet i luften: En køn historie

Tilbage i 1990erne undersøgte danske forskere hvilken voksen, der havde størst betydning i et barns liv. Måske til irritation for ligestillingsfrontkæmperne tronede mor øverst på soklen og sikkert med et guddommeligt lys i baggrunden. Herefter fulgte yndlingspædagogen i børnehaven, legekammeraterne, og så fremdeles nedad på ranglisten, indtil far dukkede op. På samme plads som tilfældige bekendte af familien og naboens kat. Det var en værre historie, og siden har mange mænd oppet sig gevaldigt og lært at gå med babysele, ja nogle har strammet sig virkelig an og fået en fødselspsykose. Ellers også hænger det måske sammen med, at begreberne familie og far og mor er blevet mere elastiske størrelser, hvilket kan give udviklende samtaler på legepladsen: - Hvem er den dame der? - Det er min mor. - Hvem er så damen ved siden af? - Det er min far. Endelig er der dem, der helt undgår konflikten om far og mor ved at introducere udtrykket en forælder. Smag på ordet. En kønsneutral sutsko. Men det passer måske godt til en tid, da køn er i vælten og noget man vælger, lige som man vælger skjorter fra bøjlen. På Facebook kan man efter sigende vælge mellem 71 køn. Det kan selvfølgelig give beskæftigelse på de lange vinteraftener – lidt lige som at lægge puslespil med 1500 brikker - men jeg ikke er sikker på, at jeg har lyst til at tænke på, hvordan nummer 71 ser ud. Hvordan er det endt der? Og hvornår kommer fænomener som ”mors dag ”og ”fars dag” under beskydning? For det ligner strengt taget en kønsstereotyp af de værre. Man kunne med held – det ville også være meget rationelt – finde det svenske udtryk ”hen” frem. Så kan man slå de to dage sammen og undgå i hvert fald én tur i butikker: - Værsgo og glædelig hens dag. Jeg er så ikke sikker på, at de kvinder, der havde vænnet sig røde roser og dyr chokolade, vil blive begejstret for en gave af mere neutral karakter. Et kinesisk waterpas til 20 kroner eller hvad man i en anden kønsstereotyp tid ville give som fars dags gave. Tværtimod er jeg ret sikker på, at hammeren ville falde. Men selvfølgelig ikke fars hammer.

Annonce