Annonce
Indland

Hver anden dansker streamer film og tv en gang om ugen

Streaming er danskernes favoritmedie.

Ny rapport fra DR viser, at streaming stadig vinder frem i danskernes medieforbrug.

48 procent af alle danskere streamer enten tv-serier eller film på nettet mindst én gang om ugen.

Det viser en ny rapport fra DR om danskernes medieforbrug.

Tallet er en fremgang på over fire procent i forhold til 2017.

Ifølge DR er det de 15-29-årige, der dominerer streamingforbruget, hvor de bruger dobbelt så lang tid som befolkningen generelt.

Til gengæld bruger de 15-29-årige kun lidt mere end hver 10. minut af deres medieforbrug på at se traditionelt tv.

Hos den generelle befolkning er tv'et stadigt den mest dominerende medietype, hvor en tredjedel af tidsforbruget foregår.

- Den digitale vækst sker primært på ét sted, og det er på streaming, skriver medieforskerne Dennis Christensen og Henrik Gregor Knudsen i rapporten ifølge DR.

- Alle andre mediekategorier oplever en tilbagegang i tidsforbrug, og forklaringen på det er, at der er grænser for, hvor meget mere tid danskerne kan bruge på medier, end de gør i forvejen, skriver de.

Det samlede medieforbrug blandt den generelle danske befolkning er dog faldet.

Over de seneste år er det faldet med omkring en halv time om dagen, skriver DR.

I 2018 brugte hver dansker over tre år dagligt syv timer og 16 minutter på medier i 2018.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Annonce