Annonce
Varde

Hver femte turist ønsker mere afstand

Blåvand er et af de feriesteder, hvor der er mange mennesker på gaden i øjeblikket. De fleste har det okay, men en femtedel svarer i en turistundersøgelse, at de synes, der skal være en bedre mulighed for at holde afstand til andre turister. Foto: Jacob Schultz
23 procent af turisterne på Vestkysten er utilfredse eller meget utilfredse med antallet af gæster, der er samlet på ét sted i sommerlandet. Destination Vesterhavet hjælper turiststederne med at sikre afstand.
Annonce

Vestkysten: På Vestkystens strande - fra Blåvand i syd til Hirtshals i nord - er over 1000 turister blevet spurgt om deres ferieoplevelser her i denne coronasommer.

Og selvom mange er tilfredse med den afstand, vi holder til hinanden i sommerlandet, så viser de foreløbige resultater af undersøgelsen også, at det dog er hver femte turist - 23 procent - der er utilfreds eller meget utilfreds med antallet af gæster, der er samlet på ét sted. Det er efterspurgt blandt en femtedel af turisterne, at der bliver bedre muligheder for at holde tilstrækkelig afstand til andre turister.


Skal man som erhverv gøre mere? Skal man smide kunder ud af butikken, hvis de ikke lever op til retningslinjerne? Det er op til hver enkelt, om de vil gøre det.

Rasmus Sømod, destinationspartner-ansvarlig i Destination Vesterhavet


Indtil videre er kun foreløbige resultater blevet offentliggjort. Det er sket, så turisterhvervet kan vurdere, om der er noget, de vil rette til, inden sæsonen er slut for i år.

Annonce

Skal folk smides ud?

Destination Vesterhavet har været med til at bestille undersøgelsen, og her fortæller destinationspartner-ansvarlig Rasmus Sømod, at Destination Vesterhavet har gjort en del for at hjælpe turisterhvervet med den særlige opgave, det er at sikre afstand i iskiosker, på campingpladser og ved turistattraktioner.

En femtedel af turisterne i Varde Kommune er bekymrede for, at de færdes for tæt ved feriestederne. Det viser en ny undersøgelse. Billedet er fra Blåvand tirsdag den 11. august. Foto: Jacob Schultz

- De officielle retningslinjer fra myndighederne sikrer vi, at de bliver videreformidlet, så alle har mulighed for at finde det materiale, der skal bruges. Når vi er ude i sommerlandet, så er det vores indtryk, at alle erhvervsaktører - ingen steder nævnt, ingen glemt - informerer fint og har håndsprit stående fremme, siger han.

- Skal man som erhverv gøre mere? Skal man smide kunder ud af butikken, hvis de ikke lever op til retningslinjerne? Det er op til hver enkelt, om de vil gøre det.

Annonce

Videndeler?

Han fortæller også, at Destination Vesterhavet - der delvis er offentlig og delvis en medlemsforening for turisterhvervet - ud over det har lavet en lukket platform for medlemmerne, hvor de har kunnet dele deres erfaringer.

- Den satte vi op i forbindelse med det her Covid-19 proaktivt, så de erfaringer, som vores medlemmer gør sig undervejs, kan de dele med andre i den lukkede gruppe. Man kan videndele med hinanden på både best cases og bad cases (det, der fungerer, og det, der ikke fungerer, red.), så man lærer af hinanden. Det har vi også haft stor succes med, siger Rasmus Sømod.

Epinion, der har lavet undersøgelsen, har været ude på feriestederne og talt med de over 1000 turister, mens de har været på ferie.

Andre resultater

Ifølge undersøgelsen er der flere, der ikke bevæger sig så meget rundt i deres ferie. De tager også mindre i forlystelsesparker og i zoologiske haver.

Flere foretrækker udendørs aktiviteter, særligt i naturen. Det kan eksempelvis være for bedre at holde afstand til andre turister.

49 procent vil i mindre grad end normalt deltage i aktiviteter eller oplevelser med mennesker, de ikke kender.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder For abonnenter

Efter konfirmationsaflysning for anden gang: - Man bliver simpelthen bare så træt

Tønder

Konfirmationer aflyst for anden gang: - Det er så synd for dem, som det næsten kan være

Annonce