Annonce
Indland

Hver fjerde lytter til podcast mindst én gang om ugen

Thomas Samson/Ritzau Scanpix
Unge og højtuddannede er storforbrugere af podcastprogrammer, der fylder mere og mere i vores medievaner.

Hver fjerde dansker lytter til podcast mindst én gang om ugen. Det viser en ny analyse fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Dermed har lytningen til de digitale programmer, som man streamer eller downloader, taget et spring frem fra 14 procent i 2018 til 25 procent i 2019.

Det er særligt de unge, der bruger det nye medie og muligheden for at lytte til sit favoritprogram, når man lyster:

- Det er primært de unge, der er storforbrugere af podcasts. Og så viser tallene også, at højtuddannede er væsentlig mere tilbøjelige til at lytte til podcast end danskere med en korterevarende uddannelse, siger specialkonsulent Anders Kauffeldt i en pressemeddelelse.

Det er ifølge analysen næsten hver anden i målgruppen 25 til 34 år, der lytter til podcast mindst én gang om ugen.

Tallet ligger noget lavere for målgruppen 45 til 64 år, hvor 16 procent ugentligt eller oftere lytter til podcast.

Der er også flere personer med en lang videregående uddannelse, der lytter podcast, sammenlignet med personer med en erhvervsuddannelse.

Undersøgelsen afslører, at danskerne har en bred smag, når det gælder podcast:

- Hvis man skal sige noget om, hvad vi så lytter til, så er det faktisk meget, meget bredt, siger Anders Kauffeldt.

Flest lytter til podcast i kategorien "debat" efterfulgt af "nyheder og politik", "samfund", "komedie" og "dokumentar".

Programmet "Mads & Monopolet" er den mest downloadede podcast efterfulgt af "Den Korte Radioavis" fra det nu hedengangne Radio24syv.

Den mest populære podcast, der ikke er fra enten DR eller Radio24syv, er den danske true-crime podcast "Mørkeland".

Analysen fra Slots- og Kulturstyrelsen bygger på interviews, som Kantar/Gallup har foretaget i andet kvartal af 2019.

I alt er der gennemført 2006 interviews via nettet.

/ritzau/

Annonce
Analysen fra Slots- og Kulturstyrelsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Flytter produktionen til Polen: Danfoss lukker fabrik i Kolding og nedlægger 335 stillinger

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];