x
Annonce
Indland

Hver tredje cyklist bruger håndholdt mobil på jernhesten

Colourbox/Free
Cykling og håndholdt mobil er en dårlig kombination, der kan give alvorlige skader og en bøde på 1000 kroner.

Hver tredje cyklist bruger håndholdt mobiltelefon ofte eller engang imellem, når de kører på den tohjulede.

Det fremgår af en undersøgelse blandt 836 cyklister i alderen 18 til 65 år, som er udført for Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension.

- Det er bekymrende at se, hvor mange der siger, at de bruger mobilen håndholdt, når de kører på cykel, siger Lisbeth Sahl, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Flest mobilbrugere findes blandt cyklister i alderen 18 til 35 år. Her erkender 54 procent, at de bruger mobilen ofte eller engang imellem, når de træder i pedalerne.

- Ud over at det er forbudt, så er det også risikabelt, da det kan betyde, at man overser en anden trafikant eller for eksempel en kantsten, vælter og kommer alvorligt til skade, siger Lisbeth Sahl.

Sidste år blev 916 cyklister dræbt eller kom til skade i trafikken.

Rådet for Sikker Trafik kører sammen med Forsikring & Pension i disse uger en kampagne mod uopmærksomhed i trafikken.

- Et fald på cyklen kan have store personlige og økonomiske omkostninger for den enkelte, og derfor er det vigtigt, at vi får flere til at flytte fokus væk fra mobilen og i stedet koncentrere sig om trafikken.

- Falder man på sin cykel, så risikerer man brækkede lemmer, ødelagte tænder eller en hovedskade, siger chefkonsulent Nanna Dalsgaard Wilkens, Forsikring & Pension.

Det koster 1000 kroner i bøde, hvis man bruger håndholdt mobil på cykel.

Seniorprojektleder Lisbeth Sahl tror ikke, det vil afhjælpe problemet at hæve bødetaksten.

- Jeg tror mere, det handler om, at vi alle sammen - både cyklister og bilister - skal være mere opmærksomme i trafikken.

- Og så handler det også om, at forældre skal være gode rollemodeller for deres børn.

- Hvis forældrene sidder og sender sms'er, når de kører bil, så vil børnene opfatte det som legitimt. Og så vil de kopiere adfærden, når de cykler, siger Lisbeth Sahl.

Undersøgelsen er gennemført i november 2019 af analyseinstituttet Epinion.

/ritzau/

Pressemeddelelse fra Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce