Annonce
Kolding

Hverdagen vendt på hovedet: Kiropraktor tester patienter for coronavirus i telt-byen

Den normale kittel er skiftet ud adskillige værnemidler, så sikkerheden er i orden. Pernille Popp er normalt kiropraktor, men i disse dage hjælper hun til i teltene ved Kolding Sygehus. Privatfoto
- Det borgere og patienter, der kommer, har været utroligt søde, siger Pernille Popp, der normalt er kiropraktor, men i disse dage hjælper til i teltene foran Kolding Sygehus.

Kolding: Coronakrisen har vendt op og ned på Pernille Popps hverdag.

Normalt er hun kiropraktor på Rygcenter Syddanmark, men i disse dage har hun sin daglige gang i telt-byen på Kolding Sygehus. Det er ikke fordi, patienterne har smerter i kroppens muskler og led, men fordi hun er en af de mange hundrede medarbejdere, der er blevet omskolet til at kunne varetage en anden opgave end normalt.

- Vi står i de store telte og barakker, der er blevet sat op foran sygehuset og er blevet oplært i at skulle pode patienterne. Vi tager prøverne, hvor vi poder ind gennem munden og gennem næsen, og så sender vi folk hjem igen, siger Pernille Popp.

Vagterne er på ti timer om dagen fra klokken 08.00 til klokken 18.00. I starten var det meningen, at Pernille Popp og de andre kiropraktorer skulle hjælpe til på Vejle Sygehus.

- Vi var blevet oplært i at lægge venflon og passe patienterne, men så manglede de mandskab i teltene i stedet. Så nu er vi er otte-ti kiropraktorer, der er rykket ud i teltene, fortæller Pernille Popp.

1. april meldte Sundhedsstyrelsen ud, at gruppe af patienter, der kan blive testet for coronavirus, var blevet udvidet, sådan at patienter med milde symptomer også kunne blive testet. Det betød, at telt-byen på parkeringspladsen ved den gamle hovedindgang blev udvidet, og Pernille Popp var med fra den første dag. Den oplevede hun som meget hektisk.

- Oplæringen var fin, men jeg tror, vi bare lige skulle i gang. Siden den første dag har det været stille og roligt, og tingene er foregået i et helt andet tempo. Jeg synes, at folk hurtigt har fundet ud af, hvad de skal, hvor de skal gå hen, og hvad vi skal gøre, siger Pernille Popp.

Uanset hvor travlt der har været i teltene, har Pernille Popp dog kun oplevet, at patienterne har været meget imødekommende.

- Det borgere og patienter, der kommer, har været utroligt søde. Der er ikke nogen, der er sure, selvom de har skullet holde i kø. De er bare glade for, at de kan blive testet, selvom det måske ikke er det mest behagelige i hele verden. Så der er mange, der siger tak og tak for indsatsen. Folk tager det rigtig, rigtig flot, siger hun.

Selvom hverdagen er blevet vendt på hovedet, er Pernille Popp dog glad for at give en hånd, hvor der er brug for det.

- Jeg har det sådan, at jeg skal hjælpe til, hvor der er behov for det. Det her er samtidig en overskuelig opgave, men det er en vigtig opgave, og når der er brug for, at jeg tager mig af den, så gør jeg det, siger hun.

Det mest tydelige tegn på, at hverdagen ikke er, som den plejer, er nok de værnemidler, som Pernille Popp skal iføre sig. Men for hende og familien derhjemme er det med til at give ekstra tryghed.

- Jeg har snakket med min mand og mine børn omkring det at skulle stå i teltene, men vi er gode til at beskytte os selv, så jeg føler mig ikke mere udsat, end hvis jeg skulle være andre steder, siger hun.

Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Følg med i JV's julekalender: Rektor fortæller historien om sit sorte karate-bælte

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Serietyv afsløret af DNA-spor: Har været i gang i otte år - nu anklages han for 29 nye forbrydelser

EfB For abonnenter

Liveblog: Dramatisk start i efterårssæsonens sidste kamp mod Hvidovre IF med brændt straffe og scoring efter syv minutter

Kolding

Coronasmitte i Kolding er nu over kritisk grænse: Se hvilke tiltag der bliver sat i værk

Nordtyskland

Nye coronaregler: Fest og ferie syd for grænsen bliver besværlige for danske gæster

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Haderslev For abonnenter

Byrådsmedlem dømt for at forfølge og chikanere fem kommunalt ansatte

Kolding

Nyt testcenter er åbnet i Kolding: Håber at ventetider vil falde med en halv time

Sønderborg

Mand stoppet i bil fyldt med over 100 kanonslag: Havde også ulovligt våben

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Kultur

Et moderne eventyr: De mødte hinanden på nettet - efter få måneder pakkede Michael alle sine ting og flyttede fra USA til Danmark

Sønderborg For abonnenter

Vandaliserede færge og kørte uden kørekort 11 gange: 20-årig mand mister kørekortet i 10 år og skal betale stor erstatning

EfB

Stor overraskelse i EfB's startopstilling mod Hvidovre: Kevin Conboy taget til nåde

Annonce